Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

as

Igrači Barce odlučili da Coutinha stave na “ignore”?!

coutinho

Coutinho, koji već duže vremena nije u prvom planu trenera Valverdea, jučer je zaigrao od prve minute zbog ozljede Ousmanea Dembelea

Nogometaši Barcelone pobijedili su u 21. kolu Primere u gostima kod Girone s 2:0 i zadržali vodstvo na tabeli.

Barca je do 15. pobjede ukupno i osme uzastopne došli golovima Semeda (10) i Messija (69), dok su domaći od 51. minute igrali bez isključenog Espinose.

Messi je ponovo uspio postići gol i učvrstiti svoje mjesto na vrhu liste strijelaca La Lige. Također, Argentinac je mogao završiti utakmicu barem s jednom asistencijom, no Philippe Coutinho ju je upropastio. Brazilac je ponovo igrao od prve minute i još jednom je razočarao svojim izdanjem.

Coutinho, koji već duže vremena nije u prvom planu trenera Valverdea, jučer je zaigrao od prve minute zbog ozljede Ousmanea Dembelea. Ipak, nije iskoristio pruženu šansu.

Coutinho je imao dva zicera jučer protiv Girone, ali nije zabiti. Poslije utakmice navijači su Brazilca uzeli na zub, a nisu ga štedjeli ni novinari. Valverde je branio Brazilca, kazao je da vjeruje u njega i da će golovi doći, ali čini se da su to bile samo prazne riječi.

Španski AS objavio vijest da Coutinha saigrači ignorišu, da mu ne žele dodati loptu, čak i kad je u izglednim situacijama.

Madridski list jutros je objavio da je Coutinho dobio dosta manje lopti protiv Girone nego što je to slučaj inače.

Coutinho je prošle godine u ovom vrijeme iz Liverpoola došao na Camp Nou u transferu vrijednom 130 miliona eura, što je najveći ulazni transfer u historiji katalonskog kluba.

Philippe Coutinho s Barcelonom potpisan ugovor ima do 30. juna 2023. godine. Bivši krilni napadač, prema potrebi i ofanzivni veznjak Liverpoola i Intera te Vasco da Game i Espanyola za Barcelonu je ubilježio 46 utakmica te 16 pogodaka i 10 asistencija.