londonski tim

Igrači Chelseaja griju kopačke u mikrovalnoj, poznato i zbog čega

U Chelseaju su u svlačionicu ugradili mikrovalnu pećnicu koja im ne služi za podgrijavanje hrane

Nogometašii su spremni na sve kako bi na terenu pokazali najbolje od sebe pa tako često posežu za raznim trikovima kad je u pitanju njihova oprema.

Ipak, u Chelseaju su otišli korak dalje i u svlačionicu su ugradili mikrovalnu pećnicu koja im ne služi za podgrijavanje hrane, već u njoj griju kopačke kako bi se omekšale na niskim temperaturama tokom zime.

The Sun je dobio izjavu izvora iz kluba koji je otkrio da igrači Chelseaja to rade kako bi guma na kopačkama omekšala na niskim temperaturama.

”Moderne kopačke za nogomet su dosta krute i tijesne za noge bez obzira na to što igrači nekada uzmu i za broj veće”, rekao je izvor iz kluba pa je dodao:

”To je posebno problematično kada je hladnije vrijeme jer su kopačke dosta neudobne, a to se posebno odnosi na ove novije, moderne modele. Igrači ih stavljaju u mikrovalnu pećnicu minutu ili dvije kako bi se ugrijale i samim time bile udobnije jer koža više ne bude tako kruta. Žele najbolje od opreme koju koriste i to je način da najbrže riješe problem pred utakmicu”, zaključio je, prenosi Index.