Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrači Slobode na odmoru do 12. juna

fena_sloboda_krupa02

Nogometaši Slobode dobili su odmor u trajanju od 14 dana. Prozivka je najavljena za 12. juni u 12 sati, saopćeno je u tuzlanskom klubu nakon sastanka igrača i trenera s članovima klupske uprave.

Igrački kadar bit će poznat 5. juna, a izvjesno je da će klub dovesti više pojačanja. Za sada je sigurno jedino da klub napuštaju Mladen Veselinović i Samir Merzić, dok je većina ostalih igrača pod ugovorima.

– Svi igrači kojima ističe ugovor bit će pozvani na razgovor prije prozivke. Ukoliko neko od igrača pod ugovorom nije zadovoljan i želi otići, bit će im omogućeno uz sporazum na obostrano zadovoljstvo – izjavio je predsjednik kluba Senad Mujkanović.

Trener Vlado Jagodić uskoro treba da predoči plan priprema za narednu sezonu u kojoj čelnici kluba žele ponoviti plasman u Ligu za prvaka, ali i u evropska takmičenja.

Inače, Sloboda je sezonu završila na 5. poziciji BH Telecom Premijer lige sa 43 osvojena boda, sa 11 pobjeda isto toliko poraza i 10 neriješenih susreta. Tuzlaci su postigli 39 golova, a primili su 42.

Ovosezonski plasman znatno je slabiji od prošlogodišnjeg, kada je Sloboda zauzela 2. poziciju i izborila Evropsku ligu, a igrala je i u finalu Kupa BiH.