Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrači zbog sudijskih odluka usred utakmice sjeli na teren (VIDEO)

srbija protest

Skandal u prvom kolu doigravanja za prvaka Srbije. U prvom kolu play-offa Čukarički je ugostio niški Radnički. Gosti su slavili sa 3:2 u derbiju za Europa Ligu, ali zahvaljujući sudiji Iliji Brdaru.

On je dosudio krajnje sumnjiv penal za Radnički u 50. minuti i tom prilikom isključio igrača domaćih Miladina Stevanovića, a do 73. minute Čukarički je do kraja uništen; crvene kartone dobili su i pomoćni trener Dragan Šarac te stoper Darko Puškarić.

Tokom utakmice nogometaši domaće ekipe često su prigovarali sudijama zbog niza odluka na njihovu štetu, kao što je naprimjer situacija kada je igrač Radničkog prošao bez kazne nakon što je suparnika iz Čukaričkog udario laktom u lice.

Ogorčeni svime što im je sudac napravio, igrači i trener Čukaričkog u 77. minuti u znak protesta sjeli su na teren. Njihov protest, koji možete vidjeti od 11:20 minute snimke, gledatelji su popratili burnim odobravanjem i skandiranjem sudijama “Lopovi”.

Srbi ističu da su se ovakvom sudačkom namještaljkom osramotili pred svijetom. Jer skandalozno dijeljenje “pravde” gledali su skauti 20 inozemnih klubova i svi su se sredinom drugog poluvremena pokupili sa stadiona, u nevjerici što prisustvuju nogometnoj utakmici u kojoj su glavni glumci i režiseri – sudije.