Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gianni Infantino

Igračima koji budu igrali Super ligu biće zabranjen nastup u svim takmičenjima

Gianni Infantino

Na nama je da zaštitimo fudbal i pronađemo rješenja koja će biti korisna za klubove, ali i za svjetsku fudbalsku zajednicu, rekao Infantino

Gianni Infantino, predsjednik Svjetske fudbalske federacije (FIFA), prema navodima britanskih medija, kazao je da će svim igračima koji budu igrali u eventualnoj Super ligi biti zabranjeno da igraju u svim međunarodnim takmičenjima, uključujući i Svjetsko prvenstvo, prenosi Anadolu Agency (AA).

Prema pisanju pojedinih njemačkih medija, određeni bogati evropski klubovi održali su nekoliko tajnih sastanaka tokom kojih je dogovoreno da formiraju sopstveno takmičenje – Super liga – od 2021. godine. Isti izvor naveo je da su klubovi spremni da napuste nacionalne lige i saveze.

“Dužnost FIFA-e je da zaštiti fudbal. Naš plan za proširenje Svjetskog klupskog prvenstva je odgovor na bilo koji pokušaj da se neko odvoji od nacionalnih liga, jer bi omogućilo mnogo veće prihode za klubove, ali i mnogo više prihoda za Fond solidarnosti“, kazao je Infantino, prenose britanski mediji, i dodao:

“Dugi niz godina bili smo svjedoci sličnih pokušaja izlaska iz sistema i povratka u devedesete godine prošlog vijeka. Ili ste tu ili ste vani. Ako imamo igrače koji ne igraju organizovan fudbal onda se to odnosi na sve, na nacionalne lige, kontinentalna takmičenja, Svjetsko prvenstvo. Na nama je da zaštitimo fudbal i pronađemo rješenja koja će biti korisna za klubove, ali i za svjetsku fudbalsku zajednicu.“