Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Igrač saznao da mu je poginula majka, sudac prekinuo utakmicu

portugal

Majka mladog igrača Brage Davida Veige, Sandra Pinto, poginula je u saobraćajnoj nesreći u dolasku na utakmicu na kojoj je trebala bodriti svog sina

Utakmica nogometaša do 19 godina između Brage i Benfice završena je, odlukom suca 90 sekundi prije regularnog kraja, nakon što je trener Brage saznao da je jednom njegovom igraču u saobraćajnoj nesreći poginula majka.

Majka mladog igrača Brage Davida Veige, Sandra Pinto, poginula je u saobraćajnoj nesreći u dolasku na utakmicu na kojoj je trebala bodriti svog sina.

Prema informacijama iz kluba, i Veigin otac je bio u automobilu u vrijeme nesreće, a informacije govore da je u kritičnom stanju.

Trener Brage Artur Jorge saznao je vijest pred sam kraj utakmice i u suzama je zamolio suca da ranije odsvira kraj, a momčad je stala uz svog saigrača.

Nakon utakmice (4:2 za Benficu), Braga se oglasila saopštenjem u kome je potvrđeno da je majka nogometaša stradala u nesreći i pozvala je javnost da poštuje privatnost mladog igrača u trenucima najveće žalosti.