Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Igraj fudbal, živi život: U Sarajevo stižu Maribor, Vardar, Osijek, Vojvodina… (FOTO)

13/06/2018

U želji da podrže razvoj mladih fudbalskih talenata i doprinesu dobroj sportskoj saradnji u regionu, GAZPROM benzinske stanice u BiH podržat će i ove godine, peti put zaredom, G-Drive međunarodni fudbalski turnir za igrače do 17 godina u Sarajevu od 18. do 21. juna.

Takmičenje u organizaciji Udruženja “Profesional” bit će održano na stadionu “Otoka” i Centru za edukaciju, sport i rekreaciju „Safet Zajko“ pod sloganom “Igraj fudbal, živi život”. Ovo jedinstveno takmičenje u regionu za igrače do 17 godina, okupit će oko 180 mladih fudbalera iz BiH, Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Makedonije i Rumunije.

Na takmičenju će ove godine nastupiti mladi igrači iz fudbalskih klubova: “Sarajevo”, “Željezničar”, “Vojvodina”, “Maribor”, “Osijek”, “Budućnost”, „Vardar“ i “Universitatea Craiova”.

Turnir je u prethodnih šest godina pokazao da ima veliki značaj za razvoj omladinskog fudbala u BiH i cijelom regionu, a zahvaljujući kvalitetnoj organizaciji i promociji sportskih vrednosti postao je prepoznatljiv sportski brend u evropskim fudbalskim krugovima. Takođe, takmičenje u Sarajevu je prethodnih godina značajno doprinelo razvoju mladih igrača pa su na turniru nastupali fudbaleri koji sada već imaju zapaženu ulogu u svijetu fudbala kao što su Tin Jedvaj, Marko Grujić, Boris Radunović, Amer Gojak, Nedim Hadžić, Rijad Sadiku i mnogi drugi.

Na ovogodišnjem turniru ekipe će biti podijeljene u dvije grupe, čiji će se pobednici međusobno sastati u finalu turnira, dok će drugoplasirane ekipe odlučivati o trećem i četvrtom mestu.

Nikola Knežević, direktor maloprodaje GAZPROM benzinskih stanica, izjavio je da je turnir “Igraj fudbal, živi život” samo jedan od sportskih projekata koji podržava Kompanija.

“Već petu godinu zaredom podržavamo ovaj fudbalski turnir i veliko nam je zadovoljstvo biti podrška mladim ljudima da pokažu svoj talenat i ostvare snove. Lijepo je na jednom mjestu vidjeti mlade, perspektivne fudbalere koji imaju svoj cilj i koji sportom šalju poruku vršnjacima o sportskim, ali i ljudskim i društvenim vrijednostima. Ovaj međunarodni turnir nije samo manifestacija fudbala već prilika za povezivanje regiona, kao i promocija BiH. Na nama je da podržimo mlade da razviju svoj talenat i pozovemo i druge Kompanije da podrže društveno odgovorne projekte i manifestacije ”, rekao je Knežević.

“Prvu utakmicu igrat će Sarajevo i Universtitatea Craiova u ponedeljak od 11 sati. Nakon meča između Željezničara i Maribora koji je na rasporedu u 13 sati, bit će održana ceremonija otvaranja kojoj će prisustvovati promotor turnira Mirsad Fazlagić, nekadašnji fudbalski as. Turnir ne bi mogli organizirati bez kompanije G-Petrol. I velika nam je čast što su već pet godine sponzori takmičenja”, turnir se igra i u sklopu manifestacije „Novogradski Dani“ – izjavio je Dejan Radović ispred organizatora.

Elmir Pilav, direktor Sportskog sektora Nogometnog Saveza BiH smatra da je organizacija ovakvog jednog omladinskog turnira, sedmog po redu, sa kvalitetnim učesnicima, sigurno je od velikog značaja za razvoj i promociju prije svega omladinskog fudbala, ali i našeg grada i države.

„NS/FS BiH, putem UEFA Grassroots programa, podržava organizaciju ovakvih i sličnih događaja, koji pružaju priliku mladim igračima da pokažu svoje fudbalske vještine na utakmicama sa kvalitetnim protivnicima, te stiču nova poznanstva i prijateljstva. Ovim putem još jedanput čestitamo organizatoru na organizaciji ovakvog jednog događaja, uz želje da sve protekne u najboljem redu, kako na terenu, tako i izvan njega, rekao je Pilav.

Imati ideju prije sedam godina i organizovati ovakav turnir prijateljstva , bila je prava hrabrost, rekao je proslavljeni fudbalski as Mirsad Fazlagić.

„Na ovom turniru koji je do sada okupio 56 ekipa iz devet zemalja, otkriveni su mnogi talenti a pozitivne poruke poslate iz Sarajeva . Očekujemo i ove godine besprijekornu organizaciju korektno i profesionalno sudjenje i lijepu atmosferu koju će učesnici pamtiti„ najavio je bivši kapiten reprezentacije Jugoslavije Mirsad Fazlagić.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.