Fudbal

U 39. godini

Iker Casillas okončao karijeru: S devet godina došao u Real da ispiše historiju

04/08/2020

U februaru se kandidovao za poziciju predsjednika Fudbalskog saveza Španije, nakon čega je povukao kandidaturu

Legendarni golman fudbalske reprezentacije Španije i Real Madrida Iker Casillas okončao je fudbaslku karijeru u 39. godini, javlja Anadolu Agency (AA).

Casillas, koji od 2015. godine brani za portugalski Porto, potvrdio je na društvenim mrežama kako se oprašta od fudbala, nakon što je u maju 2019. godine pretrpio srčani udar.
Fudbalski karijeru započeo je kao podmladak Real Madrida, za koji je nastupao 16 godina i u tom periodu zabilježio 725 utakmica i ukupno 19 trofeja, među kojima tri naslova Lige prvaka i pet naslova šampiona La Lige.

Casillas je u dresu reprezentacije zabilježio 167 utakmica, a sa nacionalnim timom osvojio je Svjetsko prvenstvo (2010.) te naslova prvaka Evrope (2008. i 2012.).

Španac je prošle godine u maju tokom treninga pretrpio srčani udar, prebačen je u bolnicu, a nakon sedam dana se oporavio.

U februaru se kandidovao za poziciju predsjednika Fudbalskog saveza Španije, nakon čega je povukao kandidaturu.

U poruci koja je objavljena na zvaničnim profilima Real Madrida na društvenih mrežama navedeno je kako je kao Casillas kao devetogodišnjak pokucao na vrata Real Madrida, a svojim uspjehom je svoje ime upisao među najznačajnije sportiste u historiji kluba i svjetskog fudbala.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.