Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liverpool

Ima mjesta za napredak: Klopp našao idealnu zamjenu za Coutinha

Jurgen Klopp

Kako navode brojni britanski mediji, Klopp u njemu vidi novog Philippea Coutinha koji je prošle godine prešao u Barcelonu

Trener Liverpoola Jurgen Klopp želi u redove svoje moćne ekipe, koja zauzima prvo mjesto u Premierligi sa maksimalnih 18 bodova, dovesti 22-godišnjeg Jamesa Maddisona, engleskog reprezentativca i veznjaka Leicestera, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navode brojni britanski mediji, Klopp u njemu vidi novog Philippea Coutinha koji je prošle godine prešao u Barcelonu, a od ove godine je na posudbi u Bayernu.

Veznjak Leicestera igra fantastično na samom početku sezone, a interes za njega su pokazali i Manchester United i Chelsea.

”James Maddison je apsolutno tip igrača kakav je potreban Liverpoolu. Može sigurno biti novi Coutinho. Na mnogo načina je sličan Brazilcu, ima brze noge, strašno je brz s loptom u nogama, sposoban je odigrati pas kakav malo ko može i postiže čudesne golove”, kazao je Noel Whelan, bivši igrač Leedsa, a danas poznati nogometni analitičar.

Maddison je prošle sezone odigrao 36 utakmica za Leicester u Premierligi i postigao sedam golova uz sedam asistencija. Ove sezone je odigrao sedam utakmica u svim takmičenjima i postigao dva gola uz dvije asistencije.

Profesionalnu karijeru je počeo 2013. godine u Coventry Cityju, a kasnije je još igrao za Norwich City, Aberdeen i Leicester City.