Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

italija

Inter ipak dovodi još jednog napadača?!

DzekoINT13

Kako pišu italijanski mediji, predsjednik Cairo je postavio odštetni zahtjev na 22 miliona eura

Inter se poslije prodaje Romelua Lukakua ne želi zaustaviti na dovođenju Edina Džeke (35) kao pojačanju u vrh napada.

Nerazzurri su već u pregovorima s Lazijom oko Joaquina Correa, a Sky Sport Italia javlja da su klupski direktori Giuseppe Marotta i Piero Ausilio održali sastanak s predsjednikom Torina Urbanom Cairom.

Tema je bio Andrea Belotti (27), kapiten Torina i italijanski reprezentativac kojeg novi trener Intera Simone Inzaghi želi dovesti na Giuseppe Meazzu.

Belotti ima ugovor s Torinom do 30. juna 2022. i kako još uvijek nije potpisao novi, situacija je takva da je u ovom trenutku izglednije očekivati transfer nego produženje saradnje s klubom u čije je redove došao 2015. iz Palerma. Kako pišu italijanski mediji, predsjednik Cairo je postavio odštetni zahtjev na 22 miliona eura, iako je Belottijeva tržišna vrijednost (prema Transfermarktu) 35 miliona eura.

Čelni čovjek Torina zna da mu je glavni igrač u zadnjoj godini ugovora, da mu vrijeme nije saveznik u ovoj priči i očito će se zadovoljiti s puno manjim iznosom no što je svojevremno tražio za ovog napadača.

Naime, u ljeto 2017. veliki interes za angažmanom Belottija iskazao je Milan. Bilo je to poslije fenomenalne njegove sezone 2016./2017. u kojoj je u 35 nastupa u Serie A postigao 26 golova i upisao četiri asistencije (bio je treći strijelac lige, iza Edina Džeke i Driesa Mertensa). U decembru 2016. Torino je Belottiju dao novi ugovor, s poboljšanim uslovima, u sklopu kojeg je bila izlazna klauzula od okruglih 100 miliona eura.

Na toliko su ga bili procijenili, pa su redom odbijali ponude Milana od 60 i od 70 miliona eura. Nisu popustili niti onda kada su Rossoneri ponudili 85 miliona eura, insistirali su na 100 miliona i do transfera nije došlo. Milan se ohladio i okrenuo drugim rješenjima, a Belotti je ostao u Torinu i, kako se kasnije pokazalo, više nikad nije uspio ponoviti sezonu poput one 2016./2017.

U međuvremenu, ovog ljeta je osvojio Evropsko prvenstvo kao važna karika u reprezentaciji Italije i čini se kako je definitivno naumio otići.