Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Seria A

Inter iznenađujuće poražen na domaćem terenu, Džeko ušao na poluvremenu

Utakmicu za Inter nije počeo Edin Džeko, kojeg je Simone Inzaghi odlučio odmoriti na ovom meču, ali ga je zbog nepovoljnog rezultata već na poluvremenu uveo u igru

Fudbaleri Intera napravili su veliki kiks u utakmici 26. kola italijanske Serije A, pošto su večeras na Giuseppe Meazzi sa 0:2 poraženi od Sassuola.

Sassuolo je iskoristio svoje šanse na početku utakmice i golovima Raspadorija u 8. i Scamacce u 26. minuti stigao do velike prednosti, koju je u ostatku utakmice i sačuvao i trijumfovao.

Utakmicu za Inter nije počeo Edin Džeko, kojeg je Simone Inzaghi odlučio odmoriti na ovom meču, ali ga je zbog nepovoljnog rezultata već na poluvremenu uveo u igru.

Imao je Dijamant nekoliko šansi u drugom dijelu, a u jednoj stopostotnoj ga je zaustavio golman gostiju Consigli. Nije uspio kapiten reprezentacije BiH da pomogne svom timu da dođe do povoljnijeg rezultata. Tresao je mrežu gostiju dubooko u nadoknadi Stefan de Vrij, ali gol je naknadno poništen nakon reakcije sudija iz VAR sobe.

Ostao je Inter tako drugi na tabeli sa 54 boda, dva manje od lidera Milana, koji ima meč više. Sassuolo je jedanaestoplasirani sa 33 boda.