Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Inter novim minimalcem preuzeo vrh tabele Serie A

143718258-b9c91ba3-4865-4bbf-9612-6d6a4ac93432

Fudbaleri Intera pobijedili su Torino u gostima sa 1:0 u prvom nedjeljnom meču 12. kola Serije A.

Roberto Mancini napravio je neke neočekivanje izmjene – Perišić i Jovetić počeli su na klupi, a u formaciji 3-5-2 njihova mjesta zauzeli su Icardi i Kondogbia. Upravo je Geoffry Kondogbia, 22-godišnjak koji je ljetos došao iz Monaca, postigao odlučujući gol u 31. minutu – Nagatomo je izveo slobodni udarac, Palacio je glavom prebacio loptu na drugu stativu, a tamo ju je dočekao Kondogbia i smjestio u mrežu.

https://youtu.be/hoUeqMsWHgw

Domaći nisu odustajali, ali je golman Intera Samir Handanović bio briljantan – prvo je odbranio sjajan volej Quagliarelle, lopta se odbila do Belottija, ali je Handanović ponovo zablistao i krajnim naporom spriječio loptu da pređe gol-liniju.

Torino je dominirao u drugom poluvremenu, Inter se branio i na kraju je uspio da se odbrani, pa je zabilježio osmu ligašku pobjedu uprkos tome što je samo dva puta šutnuo u okvir gola tokom cijelog meča.

Ovo je treći uzastopni trijumf Intera, koji je sada na čelu tabele sa 27 bodova, dok je Torino na 11. poziciji sa 15 osvojenih bodova. U sljedećem kolu ’nerazzurri’ dočekuju Frosinone, dok ’Bikovi’ gostuju Atalanti u Bergamu.