Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

La Gazzetta dello Sport

Inter poslao posljednju ponudu Wandi i Icardiju, Džeko i Jović alternative

mauro-icardi-wanda-nara

Bosanskohercegovački napadač djeluje kao idealan partner mladom Lautaru

Inter Milan spreman je za posljednju rundu razgovora s Maurom Icardijem i Wandom Narom.

Milanski klub pripremio je posljednju ponudu za novi ugovor i bacio lopticu u dvorište argentinskog napadača i njegove žene i agentice. Ako ne prihvate, gotovo sigurno će se rastati od Intera na ljeto. U klubu su prelomili da nema smisla više natezati se s njim i remetiti mir u svlačionici ma koliko god dobar napadač Icardi bio.

Finalna ponuda glasi: šest i po miliona eura godišnje uz bonuse za ugovor do 2023. godine. To je manje od onoga što Icardi želi. Argentinac i Wanda žele plaću od milion eura više godišnje, uz bonuse koji ugovor mogu podignuti na vrijednost između devet i 10 miliona eura godišnje. Inter mu to gotovo sigurno neće ponuditi.

Čeka se Wandina i Maurova odluka.

Kontroverzni napadač prije desetak dana izbačen je iz ekipe, a Inter je od tada nanizao tri pobjede. Neće ga biti ni u Interovoj ekipi na gostovanju kod Fiorentine u ponedjeljak.

Kako vrijeme odmiče, Inter sve više gubi strpljenje. La Gazzetta dello Sport danas piše da bi Icardija u Interu mogli zamijeniti Edin Džeko ili Luka Jović. Tačnije, Inter planira Lautara Martineza postaviti na Icardijevo mjesto, ali je mladom Argentincu potreban još jedan igrač u tandemu.

Bosanskohercegovački napadač djeluje kao idealan partner mladom Lautaru, iskusan je i ne bi se morao prilagođavati. Jeftiniji je, ali želi veću plaću. S druge strane, Jović je skuplji, Inter ga ne bi mogao dobiti za manje od 45 miliona eura, ali bi igrao za manju plaću i dugoročno bio bolje rješenje od Džeke, piše La Gazzetta.