Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Inter spreman platiti 50 miliona eura da Atletico ranije pusti Simeonea

simeone

Milanski Inter, prema navodima italijanskih medija, spreman je isplatiti čak 50 miliona eura Atletico Madridu, kako bi ovaj španski klub pustio svog trenera Diega Simeonea prije isteka njegovog ugovora, javlja Anadolu Agency (AA).

Nije nikakva tajna da bi Simeone rado prihvatio poziv iz Intera, gdje je proveo dio svoje igračke karijere, a nedavni dolazak u Milan govori da špekulacije nisu neutemeljene.

Kada su ga italijanski novinari upitali da li je došao na pregovore sa Interom, kratko je odgovorio: “Nikada se ne zna.“

Lokalni mediji ističu kako su kineski vlasnici Intera, grupacija Suning, spremni izdvojiti 50 miliona eura kako bi Simeonea što prije doveli u klub. Njegov ugovor sa Atletico Madridom nedavno je sporazumno skraćen za dvije godine i sada važi do 2018.

Interov novi trener Stefano Pioli prošle nedjelje je potpisao ugovor do juna 2018. godine, što znači da je sve spremno za Simeoneov dolazak na Giuseppe Meazzu tada. No, italijanski mediji predviđaju da bi se to moglo desiti godinu dana ranije.

Pioli će svoj debi na klupi Intera imati u velikom gradskom derbiju protiv Milana, koji se igra sutra uvečer sa početkom u 20.45 sati. I pred Simeoneom je ovog vikenda izazov gradskog derbija. On će sa svojim Atleticom večeras u 20.45 sati na Vicente Calderonu ugostiti Real Madrid.