Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Inter u paklu Metropolitana, Borussia favorit protiv PSV-a

fc inter
Foto: FC Inter

Oba duelu su u direktnom prenosu na kanalimaTV Arena Sport

Posljednje karte za četvrtfinale Lige prvaka dijele se večeras. Očekuju nas dva veoma zanimljiva revanš meča osmine finala elitnog klupskog takmičenja Starog kontinenta.

Inter večeras na Wandi Metropolitano brani minimalnu prednost iz prvog susreta. Neki navode kako Diego Simeone danas vodi ekipu protiv svog budućeg tima, samo je Inter ‘opcija’ za njega kad jednog dana digne sidro i napusti Atletico.

Inter blagi favorit

Iako ga na Giuseppe Meazzi svi vole, Simonea Inzaghija, vjerovatno, trenutno ne bi mijenjali ni za 100 Simeonea. Inter je jednostavno toliko dobar. Što se tiče današnje utakmice, nakon 1:0 za Nerrazzure iz prvog dvoboja gosti su blagi favoriti, ipak su lani bili u finalu Lige prvaka. No, svi koji su barem jednom pogledali domaću utakmicu Atletica na Metropolitanu znaju da u ovom dvoboju još ništa nije riješeno.

Borussia Dortmund ove sezone ne igra dobro u Bundesligi, Bayer će osvojiti naslov, ali trener Edina Terzića ‘spašava’ Liga prvaka. Vjerovatno će teško do samog kraja, ali dalje od PSV-a bi trebali nakon 1:1 u prvom dvoboju u Eindhovenu.

U svakom slučaju, bit će ovo jedna dobra utakmica između ekipa koje gaje napadački nogomet.

Oba duelu su u direktnom prenosu na kanalimaTV Arena Sport.

Srijeda, 13. mart

21:00 Atletico – Inter (Arena 1 Premium)

21:00 Borussia Dortmund – PSV (Arena Sport 1)