Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Finansijske poteškoće

Inter u velikom problemu: Moraju “izmisliti” 45 miliona eura, ili gube nekog od ključnih igrača

Inter nema previše izbora ako hitno ne “izmisli” 45 miliona eura

Milanski Inter u velikim je finansijskim problemima otkad je u krizu upao kineski Suning, kompanija koja je vlasnik kluba i koja bilježi goleme gubitke u pandemiji koronavirusa.

U Interu su krajem prošle godine kasnile plate po nekoliko mjeseci, iako su na kraju isplaćene, a Suning je prije četiri dana objavio da se njegov kineski klub i prvak te zemlje Jiangsu Suning FC gasi i da se više neće takmičiti.

Inter je u ljetnom prelaznom roku potrošio gotovo 100 miliona eura na nove igrače, ali se vrlo brzo pokazalo da to i nije bio najpametniji potez. Kako piše Corriere delo Sport, vodeći klub Serie A zakasnio je Manchester Unitedu isplatiti 4.5 miliona eura na ime jednog od bonusa u ugovoru o transferu Romelua Lukakua i Englezi sad zbog nevjerovatne klauzule mogu ozbiljno narušiti stanje u Interu.

Naime, United ima pravo zatražiti isplatu čitavog preostalog iznosa u komadu ako Inter zakasni s bilo kojom ratom za transfer ili isplatom bonusa. Inter je Manchesteru dužan još 45 miliona eura od 80, koliko je 2019. iznosio transfer, a taj novac Talijani sad nemaju.

Corriere dello Sport tvrdi da je Manchester United spreman uzeti nekog od igrača kao kompenzaciju, a tražio je ili Milana Škriniara ili Lautara Martineza.

CdS piše da Inter nema previše izbora ako hitno ne “izmisli” 45 miliona eura, što je iz trenutačne perspektive nemoguće. Argentinac, koji ima odštetnu klauzulu 111 miliona eura, ne dolazi u obzir, ali nije nemoguće da Inter zaista da nekog od svojih glavnih igrača pod račun Unitedu.