Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

inter

Inzaghi: Džeko je doveden na moj izričit zahtjev

inzaghi (1)

Simone Inzaghi je danas održao konferenciju za medije na kojoj je najavio novu sezonu, a radostan je jer će konačno voditi jedan meč pred navijačima

Džeko je igrač kojeg sam gledao godinama i jedan od najboljih napadača na svijetu, izjavio je dana Simone Inzaghi, trener Intera, najavljujući početak nove sezone.

Inter sutra započinje svoju sezonu u Seriji A u kojoj će braniti titulu prvaka. Ipak, daleko je ovaj tim od prvog favorita za novi naslov jer je pretrpio mnoge promjene.

Teško će se nadoknaditi odlazak trenera Antonija Contea, te sjajnog Romelua Lukakua, ali i desnog bočnog Aschrafa Hakimija.

U klub je stigao i naš Edin Džeko koji bi trebao nadomjestiti odlazak Belgijanca, ali teško je očekivati da ponovi onako fenomenalnu sezonu. Prvi favorit za Scudetto je Juventus, a Inter će svoj put ka odbrani naslova početi utakmicom protiv Genoe na Meazzi.

Simone Inzaghi je danas održao konferenciju za medije na kojoj je najavio novu sezonu, a radostan je jer će konačno voditi jedan meč pred navijačima.

“Prisustvo navijača će probuditi emocije kod igrača i bit će to lijepo i uzbudljivo. Fudbal koji se igrao pred praznim tribinama bio je drugačiji. Ne očekuje nas lagan meč, ali momci su trenirali jako dobro”, rekao je Inzaghi, a onda je upitan o ciljevima kluba u novoj sezoni.

“Inter je ambiciozan klub i ciljevi su uvijek oni najviši. Ne volim izgovarati neke spektakularne najave, a ono što će napraviti razliku u ovoj sezoni je motivacija koju naš tim ima. Imaju mnogo toga za pokazati”, dodao je Inzaghi.

Jedno od pitanja novinara bilo je vezano i za Edina Džeku, a Inzaghi je otkrio da je njegova velika želja bila da Dijamant dođe u Inter i da je bio izričit u tom zahtjevu.

“Džeko je igrač kojeg sam gledao godinama i jedan od najboljih napadača na svijetu. Sretan sam što sad mogu da ga treniram. Njegovo dovođenje bio je moj izričiti zahtjev, trenutno je usamljen u napadu, ali će doći još jedan igrač”, rekao je Inzaghi, najvjerovatnije misleći na Marcusa Thurama iz Borussije M’Gladbach.

Utakmica Inter – Genoa igra se u subotu od 18.30h.