Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sp u kataru

Iranci nakon debakla protiv Engleza šokirali Velšane

New Project (10)

Heroj Irana je danas bio Roozbeh Cheshmi, koji je postigao prvi gol, da bi potom pobjedu ovjerio Rezaeian u 110. minutu

Na otvaranju drugog kola grupne faze Svjetskog prvenstva igrali su Vels i Iran. Nakon debakla protiv Engleza (2:6) Iranci su napravili odličan posao danas i savladali Velšane za prva tri boda na Mundijalu. Završilo je 2:0, a oba gola pala su debelo u sudačkoj nadoknadi utakmice. Iran je tako prvi put u istoriji pobijedio neku evropsku reprezentaciju na Mundijalu.

Do prvog gola Iranci su stigli tek u 99. minuti! Prethodno su propustili velik broj šansi, stativa je dva puta spašavala Velšane, koji su od 86. minute igrali i s igračem manje zbog isključenja golmana Waynea Hennesseya.

Sijevnula je kontra Iranaca, a Hennessey je istrčao i brutalno zaustavio Taremija na tridesetak metara od svog gola. Bio je to klasičan nokaut, a sudija Escobar golmanu Velsa prvo je pokazao samo žuti karton! No, nakon poziva iz VAR sobe i gledanja snimka, promijenio je odluku i Hennesseyu pokazi put ka svlačionici.

Heroj Irana je danas bio Roozbeh Cheshmi, koji je postigao prvi gol, da bi potom pobjedu ovjerio Rezaeian u 101. minutu.

U drugom susretu drugog kola u ovoj grupi od 20 sati igraju Engleska i SAD.