Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Irski navijači očekuju paklenu atmosferu u Zenici

irci-navijaci1

Nekoliko navijača reprezentacije Irske, koji su dočekali fudbalere svoga nacionalnog tima na aerodromu u Sarajevu, poručili su kako u Zenici očekuju vrlo tešku utakmicu i “paklenu atmosferu”, dodajući kako se ipak nadaju pobjedi u drugoj utakmici u Dablinu.

Paul, koji je s grupom prijatelja stigao u BiH, za AA je kazao kako će utakmica protiv bh. tima biti vrlo teška i neizvjesna do samog kraja.

“Došli smo danas u Sarajevo malo ranije. Ovdje smo do subote. Čekamo utakmicu. Nadamo se dobrom rezultatu za Irsku iako očekujem vrlo tešku i neizvjesnu utakmicu”, istakao je navijač Irske.

irci-navijaci2

On dodaje kako će atmosfera na stadionu “Bilino polje” u Zenici sigurno biti užarena i žestoka.

“Utakmica će se igrati u malom gradu Zenici. Mislim da će atmosfera na utakmici biti užarena i paklena. Ipak, drago mi je da će utakmicu pratiti mnogo Iraca koji i dalje pristižu. Navijat ćemo gromoglasno cijelu utakmicu. Možda i pobijedimo, ali mislim da će biti neriješen rezultat”, kazao je Paul.

Istakao je da će zajedno s prijateljima iskoristiti priliku i prošetati Sarajevom i Zenicom kako bi posjetili “neka poznata mjesta”.

Još jedan navijač Irske, koji se nalazio u grupi navijača na aerodromu, rekao je kako je selekcija BiH zasigurno favorit protiv reprezentacije Irske.

“Mislim da u sutrašnjoj utakmici neće biti golova. Bosna je favorit, ali i mi smo dovoljno dobri da se ne predamo. Bio bih presretan s rezultatom 1:0 za nas. Vidjet ćemo ipak šta će se desiti”, kazao je ovaj navijač Irske.

Paul koji dolazi iz zapadnog dijela Irske istakao je kako nije previše optimističan pred utakmicu Irske protiv BiH.

“Nisam baš previše uvjeren u dobar rezultat našeg tima. Mislim da će nas Džeko sutra kazniti. Prognoziram 1:0 za BiH. Ekipa BiH je pokazala u zadnjih pet utakmica da su dobri. BiH je sigurno favorit. Ali mislim da ih u utakmici u Irskoj možemo pobijediti”, rekao je navijač Irske.

Na kraju je kazao kako u Irskoj, uglavnom, od fudbalera iz reprezentacije BiH poznaju Edina Džeku, Miralema Pjanića i Asmira Begovića.

“Odranije poznajemo neke igrače iz BiH kao što su Džeko, Pjanić i Begović. Oni su stvarno dobri, ali ne znamo nešto previše o drugim igračima BiH”, istakao je ovaj Irac.

Utakmica Bosna i Hercegovina – Irska igra se u petak, 13. novembra, na stadionu “Bilino polje” u Zenici sa početkom u 20.45 sati. Revanš susret play-offa je tri dana kasnije na stadionu “Aviva” u Dublinu, piše Anadolu Agency.