Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za liga prvaka

Ispao Višćin Basaksehir, Zvezdi “luda lutrija”, Tadić od tri penala pogodio dva

visca olymp

Austrijski LASK pred svojom publikom večeras je izbacio švicarski Basel s ukupnih 5:2 (2:1 i 3:1)

Basaksehir čiji dres nosi bh. reprezentativac Edin Višća, oprostio se od kvalifikacija za Ligu prvaka. Višćina ekipa poražena je i u revanšu od grčkog velikana Olympiakosa, ovaj put s 0:2 u gostima. Grci su prošli dalje s ukupnih 3:0, a Višća je odigrao cijelu utakmicu.

Semedo i Valbuena su pogodili za pobjedu Olympiakosa u drugom poluvremenu utakmice.

Pet golova viđeno je u duelu Ajaxa i PAOK-a. Slavili su Kopljanici s 3.2, te nakon 1:1 u prvom meču, prošli u play-off. Dušan Tadić zabio je dva gola (43. i 85. minuta), oba puta sa bijele tačke. Ajaxu je sviran i treći penal, ali ga Tadić nije uspio pretvoriti u gol. Strijelac trećeg gola za Ajax bio je novajlija Tagliafico u 79. minutu.

Austrijski LASK pred svojom publikom večeras je izbacio švicarski Basel s ukupnih 5:2 (2:1 i 3:1).

Škotski prvak Celtic koji je eliminisao našeg predstavnika FK Sarajevo, gubio je, pa potom dva puta vodio, ali na kraju ipak izgubio. I ispao. Bolji je u dvomeču bio je rumunski Cluj. Završilo je večeras 3:4, dok je u prvom meču u Rumuniji bilo 1:1.

Beogradska Crvena zvezda nakon 1:1 na Marakani, identičnim rezultatom završila je 90 minuta u uzvratu kod FC Kopenhagena. Tim iz Beograda igrao je od 54. minute sa igračem manje, jer je isključen Milunović. Nije bilo golova u produžecima, pa se pristupilo izvođenju penala. Zvezda je prošla dalje nakon 22 izvedena penala, a junak je bio golman Borjan. U play-offu Zvezdu čeka švicarski Young Boys.