Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Istanbulski derbi Fenera i Galate završen bez golova

fenerbahce-galatasaray

Istanbulski fudbalski rivali Fenerbahče i Galatasaray odigrali su neriješeno bez golova u 387. interkontinentalnom derbiju odigranom na stadionu Sukru Saracoglu, javlja Anadolu Agency (AA).

Domaćin Fenerbahče od samog početka utakmice počeo sa dosta ofanzivnijom igrom, no oba tima su imala poteskoće u pronalasku konkretnijih prilika. Prvo poluvrijeme odigrano bez golova.

U drugom poluvremenu nekoliko konkretnih prilika za goste, no golman Fenerbahčea Volkan Demirel sjajnim intervencijama ne dozvoljava Rodriguesu, a kasniju i Gomisu, da se upišu na listu strijelaca.

U nastavku kvalitetnija igra i konkretniji napadi Fenerbahčea, u 65. minuti golu Galatasaraya prijeti Alper, no brani Muslera. Ponovo prijetnja Fenerbahčea, Fernandao u 80. minuti utakmice sjajno pogađa glavom, no linijski sudija pokazuje nedozvoljenu poziciju, gol je poništen. Pet minuta kasnije ponovo u prilici Fernandao, no Urugvajac Muslera ponovo brani.

Konačan rezultat utakmice bio je 0:0, baš kao i rezultat prve utakmice u kojoj je Galatasaray bio domaćin.

Galatasaray ostaje vodeći na tabeli sa 54 boda, Fenerbahče četvrti sa 48 bodova, kojem je značajno otežana utrka za prvaka Turske.