Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Nagradite ga kartom za finale"

Istinski heroj Liverpoola je skupljač lopti, niko nije primijetio šta je učinio (VIDEO)

skupljac

Dan nakon velike pobjede bivši škotski trener i nogometaš Graeme Souness uočio je jedan zanimljivi detalj priliom spoemnutog pootka

Senzacionalna pobjeda Liverpoola u revanšu Lige prvaka protiv Barcelone (4;0), koju neki opisuju kao nešto najbolje u modernoj eri nogometa, omogućila im je da nadoknade zaostatak od 0-3 iz prve utakmice polufinala i da opet dođu u finale najelitnijeg evropskog klupskog takmičenja.

Iako su zaigrali bez tri standardna igrača, Salaha, Firmina i Keite, Kloppovi džokeri pružili su sjajnu partiju i tako srušili Messija i društvo na Anfieldu. Dva pogotka postigli su Origi i Wijnaldum, a svjetski mediji posebno su se raspisali o drugom pogotku Belgijanca u 70. minuti susreta.

Mladi engleski reprezenatitvac Alexander-Arnold ekspresno je izveo jedan udarac iz ugla i na spavanju uhvatio čitavu obranu Katalonaca, a napadač Redsa nije imao težak posao te je iz blizine pospremio loptu u mrežu za pogodak koji je odveo Engleze u veliko finale.

Dan nakon velike pobjede bivši škotski trener i nogometaš Graeme Souness uočio je još jedan zanimljivi detalj priliom spoemnutog pootka, a to je ponašanje mladog skupljača lopti. Istina, Alexander-Arnold je odlično uočio zbivanja u kaznenom prostoru, ali da nije tako brzo dobio loptu vjerovatno od čitave priče ne bi bilo ništa.

Souness je u javljanju iz studija Virgin Medije također kazao kako bi ‘mladića za ovaj potez trebalo nagraditi s dvije sezonske ulaznice i ulaznicama za finale Lige prvaka.’