Pripreme za EURO

Italija i Njemačka igraju prijateljsku utakmicu 31. marta

italija slavlje

Italija se u kvalifikacijama za EURO 2020 prošetala kroz grupu “J“, u kojoj je bila i BiH, ostvarivši svih deset pobjeda

Fudbalski savez Italije danas je potvrdio da će u sklopu priprema za nastup na EURO 2020 “azzurri“ 31. marta odigrati prijateljsku utakmicu sa Njemačkom, prenosi Anadolu Agency (AA).

Duel višestrukih bivših svjetskih šampiona odigraće se u Nirnbergu, a za oba tima će to biti odlična provjera pred iskušenja na Evropskom prvenstvo. Italijanski mediji navode da se očekuje da će se nacionalni tim tokom iste reprezentativne pauze sastati i sa Engleskom na Wembleyju, ali odigravanje tog duela još uvijek nije zvanično potvrđeno iz saveza.

Italija se u kvalifikacijama za EURO 2020 prošetala kroz grupu “J“, u kojoj je bila i BiH, ostvarivši svih deset pobjeda. Na završnom turniru igraće u grupi “A“ sa selekcijama Turske, Švajcarske i Velsa. Pred Njemačkom je dosta teži zadatak na Evropskom prvenstvu, jer se nalazi u grupi “F“ sa Portugalom i Francuskom, te pobjednikom baraža Lige nacija.

U dosadašnjim duelima dva velikana svjetskog fudbala Italije je uspješnija sa 15 pobjeda, Njemačka je ostvarila osam trijumfa, a 12 susreta je završeno bez pobjednika. Posljednji prijateljski susret Italija i Njemačka igrali su 2016. godine na San Siru, a završen je bez golova.