Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

torino

Italija savladala Belgiju u meču za treće mjesto Lige nacija

italija

Do kraja meča je i Belgija imala nekoliko odličnih prilika, ali su golom Charlesa de Ketelaerea u 86. minuti samo uspjeli smanjiti prednost Italije

Fudbalska reprezentacija Italije pobijedila je selekciju Belgije rezultatom 2:1 i osvojila treće mjesto ovogodišnjeg izdanja UEFA-inog takmičenja Lige nacija, javlja Anadolu Agency (AA).

Danas se igraju mečevi završenice u elitnoj diviziji UEFA-ine Lige nacija.

Reprezentacije Italije i Belgije su na stadionu “Allianz” u Torinu igrale meč za treće mjesto, a prvo poluvrijeme viđena je tvrda i oprezna igra s obje strane.

Fudbaleri Italije su odlučnije krenuli u drugo poluvrijeme i golom Nicola Barella došli u vodstvo u 47. minuti. Domenico Berardi je u 65. minuti realizirao penal i povećao vodstvo Italije.

Do kraja meča je i Belgija imala nekoliko odličnih prilika, ali su golom Charlesa de Ketelaerea u 86. minuti samo uspjeli smanjiti prednost Italije.

Večeras s početkom u 20.45 sati na stadionu “San Siro” u Milanu će finale drugog izdanja Lige nacija igrati selekcije Španije i Francuske. Prošlogodišnje debitantsko izdanje Lige nacije osvojio je Portugal.