Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Italijanske legende impresionirane Ajaxom: Nevjerovatno!

capello344

Mnogi smatraju da su Holanđani s obzirom na prikazano trebali i uvjerljivijim rezultatom do plasmana među četiri najbolje ekipe

U Italiji su svi složni da je Ajax zasluženo izbacio Juventus s ukupnih 3:2 u četvrtfinalu Lige prvaka.

Mnogi smatraju da su Holanđani s obzirom na prikazano trebali i uvjerljivijim rezultatom do plasmana među četiri najbolje ekipe.

“U prvih pola sata Juventus je igrao dobro, visoki presing, igra čovjek na čovjeka, visoki intenzitet, time su stavili u problem Ajax. No, kada se dogodilo izjednačenje, i to vrlo brzo, tada je počela druga utakmica. Ajax je u nastavku igrao impresivno i samo zahvaljujući Szczesnom Juventus nije ranije pao”, rekao je legendarni trener Fabio Capello i izdvojio ključnu snagu holandske ekipe:

“Lakoća Holanđana u igri jedan na jedan, to je ključna prevaga u ovom duelu. Nevjerovatno je kako su jednostavno stvarali višak.”

Alessandro Del Piero, Juventusov velikan, odao je priznanje Ajaxu koji se nakon 22 godine vratio u polufinale Lige prvaka. I to s ekipom čiji je prosjek godina samo 24.

“Ono što me najviše impresioniralo nisu zalaganje ili tehnička izvrsnost, i jedno i drugo je sjajno… Više me dojmio način na koji popunjavaju teren, njihovo razumijevanje vremena i prostora te taktički nivo. A sve to s tako malo iskustva.”