Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski mediji: Conte na kraju sezone napušta Chelsea i preuzima Inter

Antonio-Conte-press-conference

Antonio Conte, menadžer Chelseaja, kojem ide sjajno ove sezone u Engleskoj, prema navodima italijanskih medija, dogovorio je da po završetku aktuelne sezone napusti London preuzme Inter, javlja Anadolu Agency (AA).

Nezvanične informacije govore da su Interovi vlasnici Suning grupa ponudili Conteu gotovo nevjerovatan ugovor na četiri godine, prema kojem bi zarađivao 15 miliona eura godišnje. Mediji ističu da je viši selektor Italije odlučio dati potvrdan odgovor nakon što je ponuda povećana sa prvobitnih 11 miliona eura godišnje.

Pravni zastupnici Suning grupe sada su navodno u fazi pregovora sa Romanom Abramovichem, vlasnikom Chelseaja o visini obeštećenja za Contea.

Chelsea ove sezone briljira u Premier ligi Engleske. Nakon 26 odigranih kola “plavci“ drže prvu poziciju na tabeli sa 63 boda, čak deset više od drugoplasiranog gradskog rivala Tottenham Hotspura. S druge strane Inter je trenutno, poslije 26 kola, šestoplasirani tim Serie A sa 48 bodova, šest manje od Napolija koji drži treću poziciju sa koje se ide u kvalifikacije za Ligu šampiona.