Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski mediji u nevjerici, španski slave trofej Real Madrida

prima_pagina_xl

Sportski mediji u Italiji sinoćnji su poraz Juventusa od Real Madrida u finalu Lige prvaka okarakterizirali nastavkom loše tradicije torinske “stare dame“, javlja Anadolu Agency (AA).

Real Madrid sinoć je u Cardiffu, rezultatom 4:1, pobijedio Juventus i osvojio 12. titulu šampiona Lige prvaka i postao prvi tim koji je odbranio trofej u modernoj eri tog takmičenja.

Španski mediji, uključujući listove “Marca“, “As“ i “El Mundo Deportivo“, su riječima hvale pisali o novom, starom šampionu Lige prvaka.

Vijest iz Velsa danas je udarna i na naslovnicama svih italijanskih medija koji u nevjerici pišu o debaklu “crno-bijelih“ koji su u prvom poluvremenu bili ravnopravan takmac i imali 1:1, ali u drugom poluvremenu je Real bio znatno bolji i postigao čak tri gola.

Jedan od najčitanijih italijanskih listova “La Gazzetta dello Sport“ piše da je to nastavak loše tradicije i podsjeća da je to bio sedmi poraz Juventusa u finalima Lige prvaka.

“Stravična noć u Cardiffu. Niko ne može objasniti šta se dogodilo s Juventusom. Neprolazna odbrana je za 90 minuta primila četiri gola. Nevjerovatno“, piše La Gazzetta.

Pod naslovom “Kakav krah“ i list “Corriere dello Sport“ je sinoćnje finale analizirao iz ugla poraženog italijanskog prvaka.

I u tom tekstu se ističe da izabranici Massimilliana Allegrija nisu uspjeli srušiti lošu karmu i tradiciju poraza koja prati Juventus u finalima Lige prvaka.

List “Tuttosport“, koji je blizak Juventusu, uz današnje izdanje je objavio prilog pod naslovom “To je Juventus“ u kojem je potpuno zanemario sinoćnji debakl u Cardiffu i ukazao na osvojenu dvostruku titulu u Seriji A i Kupu Italije.

Vijest o porazu u finalu Lige prvaka se ipak našla negdje u kutku jedne stranice u sredini današnjeg izdanja “Tuttosporta“, a u njoj se navodi kako se “crno-bijeli“ ovog puta nisu uspjeli domoći titule Lige prvaka.