kup italije

Italijanski mediji zgroženi Džekinim potezom, biće i “po džepu”

dzeko sudac

Disciplinska komisija Italijanskog nogometnog saveza odlučit će o odgovarajućoj suspenziji, možda čak i novčanoj kazni

Roma je u srijedu posramljena na gostovanju kod Fiorentine (1:7) gdje je eliminisana u četvrtfinalu italijanskog kupa. Da stvar bude još gora, posebno se osramotio Edin Džeko, koji je pljunuo glavnog sudiju Gianlucu Manganiellea. Džeko je dobio direktni crveni karton.

Italijanski mediji zgroženi su Džekinim ponašanjem. Tvrde kako bi Romin napadač, s obzirom na težinu čina, mogao biti drakonski kažnjen. Ovisno o izvještaju sudije, Džeki prijeti dugotrajna suspenzija. Bude li kažnjen, kazna bi se odnosila isključivo na italijanski kup i ne bi se primjenjivala u prvenstvu. Prema propisima, zbog direktnog crvenog kartona automatski slijede minimalno dvije utakmice suspenzije.

Disciplinska komisija Italijanskog nogometnog saveza odlučit će o odgovarajućoj suspenziji, možda čak i novčanoj kazni.

Fiorentina je povela u 7. minuti pogotkom Federica Chiese. Prednost je duplirala u 18. minuti novim pogotkom Federica Chiese. Roma je smanjila golom Aleksandra Kolarova u 28. minuti, no Fiorentina je Murielovim golom u 33. minuti povećala vodstvo. Kapitalno vodstvo stekla je golom Marca Benassija u 66. minuti. Roma je u međuvremenu doživjela potpuni raspad i do kraja utakmice primila još tri gola u režiji Federica Chiese (74’) i Giovannija Simeonea (79’, 89’).