Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Italijanski sud oslobodio Contea optužbi za namještanje

conte

Italijanski sud je oslobodio budućeg trenera engleskog prvoligaša Chelsea Antonia Contija koji je optužen da je zatajio da zna za namještanje utakmice 2011. dok je trenirao Sienu.

[yuzo_related]

Conte (46), koji će na Euru u Francuskoj od 10. juna do 10. jula voditi italijansku reprezentaciju, prije nego preuzme klupu Chelsea, oslobođen je jer su se optužbe pokazale neutemeljenima, izjavio je sudija Pierpaolo Beluzzi.

Conte, koji je već odslužio zabranu treniranja od četiri mjeseca koju mu je nametnuo Italijanski nogometni savez (FIGC), a u vezi s istim slučajem i cijelo je vrijeme tvrdio da nije kriv, prenosi Hina.

Italijanski je selektor kao igrač odigrao više od 400 utakmica u dresu Juventusa kojeg je kao trener odveo do tri uzastopna naslova italijanskog prvaka od 2012. do 2014. prije nego je preuzeo italijansku reprezentaciju.

Istraga je bila usmjerena na pokušaje namještanja utakmica u Serie B, t i u trećoj Lega Pro tokom sezone 2010./11., a obuhvaćala je i neke utakmice italijanskog Kupa.

FIGC je također vodio vlastitu istragu o istom slučaju i suspendovao je više od 50 igrača na pet godina kao i neke klubove, među kojima su Atalanta i Siena kojima su oduzeti bodovi.