Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ponovo na grbavici

Ivan Lendrić vratio se u FK Željezničar

lendric

Ivan Lendrić (27), hrvatski fudbaler, potpisao je jednoipogodišnji ugovor, uz opciju produženja na još godinu dana, sa FK Željezničar

Ivan Lendrić (27), hrvatski fudbaler, potpisao je jednoipogodišnji ugovor, uz opciju produženja na još godinu dana, sa FK Željezničar, te se tako nakon dvije i pol godine vratio na ”Grbavicu” na kojoj je bio miljenik domaćih navijača, istakli su iz drugoplasiranog tima Premijer lige Bosne i Hercegovine poslije jesenjeg dijela sezone.

”Ivan Lendrić je rođen 8. augusta 1991. godine u Splitu. Prošao je omladinsku školu splitskog Hajduka, a po izlasku iz juniora odlazi u Zrinjski. Potom se vraća u Hajduk, te odlazi u belgijski Zulte Waregem. Još je igrao za Lokomotivu, Kapfenberg, Sudtirol, Celje, Milsami, AOK Kerkyra, da bi u januaru 2016. godine stigao na Grbavicu. Za Plave je odigrao 52 utakmice, postigao 31 pogodak i ubilježio šest asistencija”, navodi se u saopštenju za javnost FK Željezničar, u kojem kako prenosi Anadolu Agency (AA) dodaju:

”Iz redova našeg tima odlazi u francuski Lens, a potom u Olimpiju iz Ljubljane. Iz Olimpije je prešao u rumunski Hermannstadt. Na ljeto prošle godine stigao je u Zrinjski za koji je u ovoj sezoni odigrao 18 utakmica i postigao šest golova”.