Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

trener širokog

Ivanković: Nadamo se da ćemo protiv Leotara biti bolji u ofanzivnom dijelu

siroki i leotar

Trener Jure Ivanković je kazao kako je protivnik po mjeri i da će u ovoj utakmici kroz nešto raznovrsniju igru doći do pogodaka i prve pobjede u novoj sezoni

U 5. kolu m:tel Premijer lige BiH NK Široki Brijeg će na Pecari u petak 13. kolovoza dočekati povratnika u ligu FK Leotar Trebinje. Utakmicu su na konferenciji za medije najavili trener Širokobriježana Jure Ivanković i vezni igrač Ilija Mašić.

Trener Jure Ivanković je kazao kako je protivnik po mjeri i da će u ovoj utakmici kroz nešto raznovrsniju igru doći do pogodaka i prve pobjede u novoj sezoni.

– Idealan trenutak da se zabilježi pobjeda, upišu tri boda i da napravimo jednu dobru uvertiru za nastavak prvenstva. Protivnik je po mjeri u ovom trenutku, čvrsta i organizirana ekipa. Očekujem nas na jednoj dobroj razini, radili smo dobro, tražili načine kako ćemo probiti taj njihov defanzivni blok. Nadam se da će to u petak funkcionirati dobro, te da ćemo obradovati naše navijače za Dan grada i pokloniti im pobjedu da svi možemo uživati – izjavio je Ivanković.

On je dodao da se radi na segmentu igre koji će povećati efikasnost u napadu.

-Radili smo na realizaciji u pripremi ove utakmice i na tome da u završnicu dođemo s više igrača kako bismo bili opasniji po protivnika. U proteklim utakmicama smo imali nekih situacija u završnici gdje je trebalo više mirnoće i koncentracije. Međutim, bilo je i situacija poput utakmice u Tuzli i protiv Zrinjskog kada nismo imali dovoljno situacija i bili smo bezopasni. Nadamo se da će to protiv Leotara izgledati znatno bolje nego li u ovim prethodnim utakmicama – zaključio je Ivanković.

Vezni igrač Širokog Brijeg Ilija Mašić kazao je da u momčadi vlada optimizam i da imaju veliki motiv za pobjedu.

– Što se tiče uvodna četiri kola, naravno da smo očekivali malo više, ali spletom okolnosti može se vidjeti da i ostale ekipe koje su igrale europska natjecanja da se još traže u prvenstvu. Što se tiče igre, mislim da nismo toliko podbacili, koliko nam je nedostajala ta jedna pobjeda da budemo bliže vrhu. Složio bih se da je protivnik po mjeri i da je pravo vrijeme da upišemo tri boda, posebno što igramo na domaćem terenu i znamo koliko dobro igramo kod kuće. Mislim da smo na pravoj razini, ovaj tjedan smo radili jako dobro i kroz analizu smo vidjeli o kakvom je protivniku riječ i bez imalo podcjenjivanja, mislim da je ovo utakmica kojom ćemo krenuti u seriju pobjeda – kazao je Mašić koji poziva navijače da podrže momčad u što većem broju.

Susret se igra na stadionu Pecara u petak 13. augusta s početkom u 20 sati.