Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Široki Brijeg

Ivanković: Nadamo se pobjedi u derbiju protiv Veleža

Filip Kozul – NK Široki press (1)

Mi smo sretni i zadovoljni sa svime što smo do sada napravili, igračima stvarno treba skinuti kapu jer od početka sezone su nam svi predviđali neki donji dio ljestvice, a mi smo sve ugodno iznenadili

Ekipa NK Širokog Brijega u derbiju 26. kola nogometne Premijer lige BiH, u nedjelju, 18. aprila, na Pecari dočekuje FK Velež Mostar.

Pomoćni trener Širokog Jure Ivanković naglasio je kako se nada i vjeruje da će “Plavo-bijeli” pobijediti i vratiti se na pobjednički kolosijek.

– Nakon neriješenog rezultata protiv Krupe vrlo brzo smo se okrenuli sljedećoj utakmici, jer nema vremena za plakanje, iako nam je bio šok primiti gol u posljednjoj minuti. Analizirali smo neke greške koje smo napravili i pokušati ćemo ih ispraviti u ovoj utakmici protiv Veleža, koji zaslužuje poštovanje zbog svojih brojki i zbog činjenice da igraju dosta dobro – kazao je Ivanković na konferenciji za novinare održanoj u petak uoči navedene utakmice.

Glavni preduvjet dobrih Veležovih rezultata, navodi Ivanković, je odličan stručni štab, kao i činjenica da su igrači već dugo vremena na okupu.

– Imaju kontinuitet u vođenju, kontinuitet u radu, a igrački kadar im nije doživljavao značajnije promjene osim napadača kojeg su zamijenili, tako da zaslužuju sve pohvale. Mi smo ih analizirali, obratili smo pozornost na neke njihove vrline u igri i automatizme, te ćemo tu pokušati biti dobri. Puno će se toga i nas pitati, igramo na domaćem terenu, imamo s njima i pozitivna i negativna iskustva, ali znamo kako je igrati protiv njih, te ćemo se dobro pripremiti za tu utakmicu. Nadam se i vjerujem da će to sve biti dovoljno da pobijedimo i da se vratimo na pobjednički kolosijek – kazao je pomoćni trener kluba s Pecare.

Naglasio je kako je klub zadovoljan dosadašnjim rezultatima.

– Mi smo sretni i zadovoljni sa svime što smo do sada napravili, igračima stvarno treba skinuti kapu jer od početka sezone su nam svi predviđali neki donji dio ljestvice, a mi smo sve ugodno iznenadili. Maksimalno ćemo se truditi i ulaziti s velikom željom u svaku utakmicu da pokažemo da nam je mjesto u vrhu i nadam se da će nas to na kraju dovesti do ispunjenja našeg cilja – istaknuo je Ivanković.

Dodao je da Herceg zbog ozljede koju je zadobio na prošloj utakmici nije u trenažnom procesu, a da Majić i dalje trenira po posebnom programu.

Derbi Širokog Brijega i Veleža na Pecari najavio je i golman “Plavo-bijelih” Dario Miškić koji se ove sezone, zahvaljujući formi, ustalio u početnoj postavi svoje momčadi.

– Mislim da imamo snagu i kvalitetu da pokrenemo dobar niz u ovih zadnjih osam utakmica i da uđemo u seriju dobrih rezultata. Poslije utakmice s Veležom u Kupu, u kojoj smo pobijedili, imali smo jedan dobar niz i nadam se da će se isto dogoditi i sada. Mislim da bi pobjeda bila odličan poklon za moj rođendan koji slavim na dan utakmice, ali i za cijelu ekipu jer stvarno dobro treniramo i čekamo da rezultati opet krenu nabolje. Nadam se dobrim uspjesima za nas u budućnosti – kazao je  Miškić.

Dvoboj Širokog Brijega i Veleža igra se na stadionu Pecara od 19 sati.