Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči hercegovačkog derbija

Ivanković: Volio bih ostati na klupi Zrinjskog

mario ivanković
Foto: Fena

Privremeni trener Zrinjskog osvrnuo se na atmosferu u klubu te je najavio mogući povratak Zvonimira Kožulja, koji je prije nekoliko sedmica dogovorio sporazumni raskid s klubom

Hercegovački derbi između Zrinjskog i Širokog Brijega igrat će se u srijedu, 22. novembra, u Mostaru od 18 sati, a “Plemiće” će u ovom dvoboju voditi Mario Ivanković.

-Kad je došlo do smjene Krunoslava Rendulića imao sam neke naznake da ću ući u novi stožer kao pomoćnik, ali slijed događanja je bio takav da nas je nakon okupljanja reprezentacije na sastanku dočekala vijest da ću zapravo bit predvodnik stožera. To je prijelazno rješenje prvenstveno za ovu utakmicu dok se ne nađe to neko glavno rješenje, odnosno glavni trener, ali uz mogućnost da se nama otvore vrata da uz dozu sreće mi budemo ti koji će ostati. Volio bih to i zbog nas i zbog kluba, jer ako smo ostali znači da smo napravili dobre rezultate i da smo na nivou na kojem trebamo biti – kazao je Ivanković na konferenciji za novinare.

Po njegovim riječima, u ovih nekoliko dana nije bilo vremena za neke dramatične promjene u igri Zrinjskog, a poseban problem predstavljaju ozljede ključnih igrača u odbrani.

-Praktički, naša možda i najbolja tri igrača kada gledamo zadnju liniju ne igraju (Hrvoje Barišić, Slobodan Jakovljević, Mario Tičinović). Imamo problem i sa žutim kartonima, praktički pola ekipe je van kadra, ali to nije razlog za brigu, tugovanje i jadikovanje, na kraju svako se bori za sebe i ne vidim nikakav razlog da ne uđemo maksimalno u utakmicu – kazao je Ivanković.

Privremeni trener Zrinjskog osvrnuo se na atmosferu u klubu te je najavio mogući povratak Zvonimira Kožulja, koji je prije nekoliko sedmica dogovorio sporazumni raskid s klubom.

-Svi znamo da je prevelik broj igrača, što otežava rad, otežava pozitivnu atmosferu što je i normalno jer se na toliki broj igrača moraju pojaviti i oni nezadovoljni, ali evo, u ovih dan-dva se teško nešto može riješiti. Nadam se da ćemo kroz narednih nekoliko dana te neke stvari pokušati dovesti na veći nivo, takva je situacija i sa Zvonimirom Kožuljem. Mislim da sam ja najviše urgirao da se Kožulj dovede, on je i došao, a ja sam prvi bio razočaran kada se dogodilo to da za njega nije bilo mjesta u Rendulićevoj ekipi. Tu je na kraju ispao krivac samo glavni trener, to je najlakše, ali ima tu dosta stvari koje su prethodile tome svemu. Mislim da nije rješenje ni odstraniti nekoga, nego iskomunicirati – kazao je Ivanković.

Istaknuo je kako su Kožulju, što se njega tiče, vrata širom otvorena.

-Vjerujem da ću ja biti taj koji će kroz naredna dva-tri dana sjesti s Kožuljem i vidjeti situaciju. Ako je on spreman na neke stvari koje ja, odnosno mi tražimo od njega, vrata su mu širom otvorena, a ako nije, neke stvari se jednostavno ne mogu događati. Na kraju krajeva, mi možemo i bez Kožulja i bez bilo koga drugoga – kazao je Ivanković.

Što se tiče sutrašnjeg protivnika, Ivanković je kazao kako je Široki Brijeg mlada i potentna ekipa.

-Pogledao sam dosta utakmica Širokog Brijega, to je najmlađa ekipa u ligi, automatski dokaz da su motivirani, fizički besprijekorni, ekipa koja prima izrazito malo golova, koja voli igrati, koja je opasna iz tranzicije. Neće biti lako, trebat će nam maksimalan pristup da ostvarimo dio zamišljenih ideja, da probamo naći njihove loše strane, kojih je stvarno malo, da ih iskoristimo i dođemo do tri boda – naveo je Ivanković.