Fudbal

trener širokog brijega

Ivanković: Znamo na koji način možemo zaustaviti Borca

16/09/2021

Za ovu utakmicu Ivanković neće moći računati na suspendirane Paponju i Brekala, ozlijeđene Ikića i Begića, te Grgića koji ima virozu

U 9. kolu m:tel Premijer lige BiH u Banjoj Luci će derbi odigrati FK Borac Banja Luka i NK Široki Brijeg, a utakmicu su najavili trener Širokobriježana Jure Ivanković i vezni igrač Bože Vukoja.

Ivanković je naglasio kako posao neće biti lagan i da je ova utakmica zahtjevna za njegovu momčad s obzirom na rezultate i dosadašnje okolnosti.

– Očekuje nas teška i neizvjesna utakmica, kao i prethodne tri utakmice jer se sastaju momčadi približne kvalitete. Uvjeren sam kako u ovoj ligi nijedna momčad nije toliko kvalitetnija da nas može izdominirati i olako pobijediti – kazao je Ivanković.

Ocijenio je kako obje momčadi imaju problema na početku sezone.

– Borac je kvalitetna momčad, a i Banja Luka je sigurno neugodno gostovanje. U nizu kvalitetnih pojedinaca ističe se Goran Zakarić na kojega trebamo obratiti posebnu pozornost. Kad mu se dopusti, igrač je koji svakome može napraviti problem – rekao je Ivanković i dodao kako su u analizi otkrili njihove najveće prednosti.

istaknuo je kako je njegova momčad spremna odgovoriti na sve izazove u Banjoj Luci i da ih ništa ne može iznenaditi.

– Znamo na koji način možemo zaustaviti Borca i to ćemo pokazati na travnjaku. U pripremi utakmice najviše smo radili na traženju puta i načina kako probiti našu psihološku barijeru u napadu i postići pogodak. U Banjoj Luci sigurno ne planiramo igrati na remi – naglasio je trener Širokog Brijega.

Vezni igrač Bože Vukoja istaknuo je važnost momčadskog duha i vjere u svoje mogućnosti.

– Borac je iskusna momčad s dobrim pojedincima. No, među nama suigračima vlada pozitivno ozračje, vjerujemo u sebe i idemo na pobjedu – kazao je Vukoja.

Igrač Širokog je istaknuo kako voli igrati u sredini terena i da su na toj poziciji osjeća najsigurniji.

– Iako ovisi od utakmice, najviše volim igrati na poziciji prednjeg veznog. Ipak, s druge strane, to mi je najmanje bitno. Mogu odgovoriti na postavljene zadatke i na poziciji šestice, osmice ili desetke. Na raspolaganju sam treneru za svaku poziciju – zaključio je Vukoja.

Za ovu utakmicu Ivanković neće moći računati na suspendirane Paponju i Brekala, ozlijeđene Ikića i Begića, te Grgića koji ima virozu. Utakmica se igra u petak 17. rujna u 20 sati na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, a sudac susreta je Admir Musić iz Sarajeva.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.