Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Uoči stotog rođendana

Ivković: Željo je nešto posebno i za njega vrijedi živjeti

ivkovic (1)

Što se tiče Veleža, dolazi nam dobra ekipa, resprektujemo ih

Željezničar u subotu dočekuje Velež u okviru 9. kola m:tel Premijer lige BiH.

Nema sumnje da nas čeka uzbudljiv meč, budući da se očekuje ispunjena Grbavica i slavljenička atmosfera jer za vikend Plavi obilježavaju 100 godina postojanja.

Uoči sutrašnje utakmice u klupskim prostorijama održana je i konferencija za medije.

– Iskoristio bih priliku da čestitam rođendan svim Željovcima. Svima koji su prošli kroz klub. Fasciniran sam, Željo je nešto posebno i za njega vrijedi živjeti, rekao je u uvodu šef stručnog štaba Tomislav Ivković, pa zatim se osvrnuo na naredni meč.

– Što se tiče Veleža, dolazi nam dobra ekipa, resprektujemo ih. Imali su dobre rezultate u Evropi. Ne ide ih u prvenstvu, ali neće biti lako. Mi smo raspoloženi, spremni, međutim svjesni smo da se nešto pita i protivnik. Cilj je igrati na pobjedu.

Osvrnuo se i na gust raspored.

– Ništa bolje za igrača nema nego manje trenirati, a više igrati. Gusti raspored je isto kao da treniramo. Realizacija? Stvaramo šanse, ali teško dajemo golove. Čim ih stvaramo na dobrom smo putu.

Na konferenciji za medije pitali su Ivkovića i da prokomentariše umor fudbalera Veleža.

– Neće im biti pritisak poraz od Zrinjskog. Sigurno da će imati veliku motivaciju jer igraju ovakvu utakmicu sa Željom. Noge će biti odsječene u nekim momentima utakmice, ali oni su iskusna ekipa. Navikli su igrati srijeda-subota. Imaju širok izbor igrača. Oni, Tuzla City, Sarajevo i Zrinjski imaju preko 30 igrača i pitam se imaju li tako velike svlačionice da prime sve igrače. Ipak, nadam se da ćemo slaviti sutra, kazao je Ivković.

Riječ je dobio i Aleksandar Kosorić koji je jučer produžio ugovor.

– Željo je nesto posebno i imam tremu kao da sam prvi put tu. Atmosfera je vrhunska. Znamo da moramo dati zadnji aton snage ako želimo da slavimo sutra, riječi su iskusnog defanzivca.