Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

luka jović

Iz Bijeljine do Real Madrida: Postao sam najsretniji čovjek na svijetu

luka jovic

Pred nama je jedan od najvećih evropskih napadača, koji je ispunio svoj san, rekao je predsjednik “kraljevskog kluba“ Perez

Luka Jović, fudbalski reprezentativac Srbije rodom iz BiH danas je zvanično na madridskom stadionu Santiago Bernabeu predstavljen kao novo pojačanje Reala, prenosi Anadolu Agency (AA).

Jović je prošle sedmice iz Eintracht Frankfurta realizovao transfer u najtrofejniji evropski klub, čime je, kako kaže, postao najsretniji čovjek na svijetu.

“Jako sam uzbuđen što sam donio odluku da dođem ovamo i učiniću sve što je u mojoj moći da pomognem Realu da dođe do što više pehara“, rekao je 21-godišnji Jović na predstavljanju u Madridu gdje bi trebao provesti narednih šest godina.

Jovića je javnosti predstavio predsjednik “kraljevskog kluba“ Florentino Perez, rekavši:

“Pred nama je jedan od najvećih evropskih napadača, koji je ispunio svoj san.“

Iako je rođen u selu Batar, blizu Bijeljine, Jović je fudbal počeo igrati u Loznici, gradiću na srbijanskoj strani rijeke Drine. Njegov talent primijetili su iz Crvene zvezde, koja ga je dovela u svoju omladinsku školu još kao osmogodišnjeg dječaka. Sa 16 godina je potpisao profesionalni ugovor sa beogradskim klubom.

Nakon svega dvije sezone u “crveno-bijelom“ dresu 2016. potpisuje ugovor sa slavnom lisabonskom Benficom. Odigrao je samo dvije utakmice za portugalski klub, da bi potom bio proslijeđen u Eintracht na posudbu. Njemački klub je u aprilu 2019. godine odlučio otkupiti njegov ugovor i potpisati s Jovićem četverogodišnju saradnju. To im se izuzetno isplatilo, jer su svega nekoliko mjeseci kasnije prodali mladog napadača Realu za, prema medijskim izvještajima, oko 60 miliona eura.

Jović je za Eintracht odigrao 75 takmičarskih utakmica i postigao 36 golova. Za reprezentaciju Srbije nastupio je šest puta uz dva pogotka.