Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Boce Juniors u redove mostarskog Veleža

ferreyra

Fudbaleri Veleža nastavljaju s odigravanjem prijateljskih pripremnih utakmica. Ekipa Viteza je već treći premijerligaš, nakon Sarajeva i Mladosti, s kojom je Velež odmjerio snage.

Ostvarena je pobjeda 2:0 golovima Seida Behrama i Salke Mujanovića, igrača koji su tu od prvog dana priprema, ali koji još zvanično nisu potpisali ugovore.

Povratkom Rodriga i Brandaa, u odnosu na ranu fazu priprema dodatno proširen, izbor igrača je širi.

Protiv Viteza na terenu su viđena i moguća pojačaja u redovima Rođenih, Brazilac Adriano, Argentinac Fernando Dario Ferreyra, te Meksikanac Valencijau.

Adriano ima iskustva kada su u pitanju bh. tereni, jer je u Travniku odradio polusezonu, Ferreyra je došao iz druge ekipe čuvene Boce Juniors, dok je najveća nepoznanica Meksikanac Valencia.

– Ferreira je vrlo mlad igrač, pokriva desnu stranu i sigurno je igrač koji bi nam dobro došao. Adriano je nešto stariji i on ima iskustva. Tu je Valencia, on je imao nešto manju minutažu. Vidjet ćemo, imamo vremena i još najavljenih utakmica, ali ćemo nastojati što prije složiti kadar. Što se tiče ostatka ekipe, kondiciono smo dobrim dijelom spremni, možda ima nekoliko igrača koji još hvataju ritam, ali nastavljamo dalje, imamo još dovoljno vremena do prve utakmice – kazao je za Dnevni avaz Rahimić.