Prijeti im izbacivanje

Iz Čelika kažu da će izmiriti dug Salki Jazvinu

251019_celik3

Čelik je ove sezone već propustio jednu, utakmicu 15. kola na Grbavici protiv Željezničara, koju su izgubili službenim rezultatom 3:0

Nogometni klub Čelik danas će izmiriti finansijske obaveze prema svom bivšem igraču Salki Jazvinu – najavio je u izjavi za Fenu generalni sekretar zeničkog kluba Ismar Huskić.

Čelik je, po odluci Apelacione komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, dug od 5.659 KM bio dužan uplatiti do 26. novembra.

-Tokom jučerašnjeg dana čuli smo se s igračevim advokatom i dogovorili se da će novac biti uplaćen danas u 13.30 sati – kaže Huskić.

Ističe da će uplatom duga otkloniti uzrok za novu suspenziju, koja bi ih spriječila da u nedjelju, 1. decembra u 13.00 sati, na svom Bilinom polju ne mogu igrati utakmicu 18. kola protiv banajlučkog Borca.

Podsjećanja radi, Čelik je ove sezone već propustio jednu, utakmicu 15. kola na Grbavici protiv Željezničara, koju su izgubili službenim rezultatom 3:0 te dodatno kažnjeni oduzimanjem tri boda i novčanom kaznom od 1.000 KM. Nova bi suspenzija, odnosno neodigravanje još jedne utakmice, automatski značilo i isključenje zeničkog premijerligaša iz PLBiH.