Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"bitka za spas bh. fudbala"

Iz FK Sarajevo pisali Tužilaštvu BiH i OHR-u: “U BiH se ne igra nogomet”

Foto: Fena

Predsjednik kluba s Koševa Ismir Mirvić je najavio kako će u narednim danima razgovarati s predstavnicima drugih klubova

Fudbalski klub Sarajevo uputio je otvoreno pismo svim relevantnim institucijama, među kojima je i Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

Ranije danas, klub s Koševa se oglasio saopćenjem u kojem je najavljena “bitka za spas bh. fudbala”. Sarajevo je angažovao i međunarodni i lokalni advokatski tim koji priprema argumente za pokretanje procesa odgovornosti.

– U Bosni i Hercegovini se ne igra nogomet, igra se druga igra van terena. Za posljedicu imamo krojenu tabelu prema željama pojedinaca u najvišem rangu fudbalskog takmičenja.

Iza raznih komisija i “legalnih” procesa se nalazi samo paravan, kojim se kažnjavaju oni koji nisu prihvatljivi sagovornici i koji su dovoljno hrabri da se suprotstave osnovanoj sumnji na organizovani kriminal unutar struktura N/FSBiH – naveli su iz FK Sarajevo.

Predsjednik kluba s Koševa Ismir Mirvić je najavio kako će u narednim danima razgovarati s predstavnicima drugih klubova.