Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcija iz NSBiH

Iz “krovnog Saveza” se ogradili od skandalozne odluke o suđenju u Goraždu

Bajraktarevic-Kenan-sudac (1)
Sudac od skandala, Kenan Bajraktarević

Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na pomenutoj utakmici

NS/FS BiH izražava iskreno žaljenje zbog dešavanja na utakmici 17. kola Prve lige FBiH FK Goražde-FK Velež, i ujedno ističe da je Nogometni savez Federacije BiH isključivo i jedino nadležan i odgovoran za organizaciju i vođenje svih segmenata takmičenja u Prvoj ligi, uključujući i segment suđenja, stoji u saopštenju NSBiH objavljenom danas.

Komitet za sudije i suđenje NS/FS BiH nije ni na koji način učestvovao u delegiranju sudija niti u analizi suđenja nakon završene utakmice, te tako ni NS/FS BiH ne može biti odgovoran za posljedice izazvane odlukama odgovarajućih komisija NS Federacije.

Komisija za suce i suđenje NS Federacije BiH je jedina koja je odgovorna za rješavanje pitanja vezanih za suđenje na pomenutoj utakmici.

NS/FS BiH ističe da bi ovakvih problema bilo mnogo manje kada bi postojao bar minimum saradnje i uvažavanja između nadležnih komiteta/komisija NS/FS BiH i NS Federacije.