DRUGOSTEPENA KOMISIJA

Iz NSBiH se konačno oglasili oko “slučajeva Olimpik i Mladost”

zgrada-nsbih-db3 logo

Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH su konačne, saopćeno je iz NSBiH

U prostorijama Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je održan nastavak sjednice Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH, konačno je potvrđeno iz kuće bh. fudbala.

– Na sjednici se odlučivalo po dostavljenim žalbama FK Olimpik Sarajevo i FK Mladost Doboj-Kakanj na odluke Prvostepene komisije za licenciranje klubova o odbijanju izdavanja licenci ovim klubovima za učešće u takmičenju Premijer lige BiH za sezonu 2021/22. Nakon provedene procedure u skladu sa odredbama Pravilnika o licenciranju klubova za učešće u takmičenju Premijer liga BiH Drugostepena komisija za licenciranje klubova NSBiH je donijela sljedeće odluke:

– Odbija se žalba FK Olimpik iz Sarajeva i u cjelosti se potvrđuje odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022;

– Odbija se žalba FK Mladost iz Doboj-Kaknja i potvrđuje se odluka Prvostepene komisije o odbijanju izdavanja licence za takmičenje u Premijer ligi BiH za sezonu 2021/2022.

Odluke Drugostepene komisije za licenciranje klubova NSBiH su konačne, saopćeno je iz NSBiH.