Iz Radnika ogorčeni Husrefom Musemićem (VIDEO)

sarajevo_banants_3

Radnik je u subotu gostovao Sarajevu te je izgubio sa 2:1. Finiš meča obilježilo je raspravljanje Mladena Žižovića i Husrefa Musemića pored aut linije.

Nakon što su se ohladile glave klub iz Bijeljine je izdao saopštenje u kojem je žestoko prozvao Musemića.

Nismo se do sada oglašavali ni po jednom pitanju vezano za naš klub, tokom protekle četiri godine. Dobijali smo i gubili utakmice, sve je to sastavni dio fudbalske igre. Težili smo da budemo dobri domaćini i da se svi u Bijeljini osjećaju prijatno prije, za vrijeme i poslije utakmice. Mislimo da smo to sve i dokazali široj sportskoj javnosti u BiH. Jesmo „mali“ klub, ali imamo svoje dostojanstvo i svoju čast. Ligu BiH igramo časno i pošteno, protiv svakog protivnika ma ko to bio.

Međutim nesportska ponašanja od strane jednog čovjeka (Husrefa Musemića) prema našem klubu su već postala nedopustiva. Svaku utakmicu u posljednje vrijeme on pokušava pretvoriti u svoj šou po vulgarnosti, primitivizmu, vrijeđanju naših fudbalera, našeg vođstva ekipe, kluba i prostora sa koga dolazimo (seljaci).

Međutim taj isti Husref Musemić je rođen u Bijeljini (Janja), fudbalsku afirmaciju je stekao upravo u Radniku odakle je otišao u Sarajevu pa Crvenu Zvezdu itd.

Zašto se on tako ponaša?

Kako mu to dozvole u FK „Sarajevo“, klubu koga mi izuzetno poštujemo i cijenimo, klubu koji ima armiju svojih navijača koje mi uvažavamo i koji su oslonac kluba sa Koševa. Prošlu sezonu Sarajevo je osvojilo treće mjesto zahvaljujući činjenici da smo igrali pošteno do kraja i ostvarili neriješen rezultat protiv Širokog Brijega u Bijeljini.

On govori o fer-pleju, o odugovlačenju igre, a naša dva igrača su morala biti prinudno zamjenjena na utakmici (jedan zbog razbijenog nosa i nemogućnosti zaustavljanja krvarenja (Sušić), a drugi zbog grubog starta na našeg igrača (Glišić) koji je završio u bolnici sa tri kopče na podkoljenici) na sinoćnjoj utakmici u Sarajevu.

Naš direktor kluba je u Tuzli posjetio povrijeđnog navijača Sarajeva koji je nastradao na putu za utakmicu u Bijeljini. Nije li to dokaz da smo mi svjetionik sportskog ponašanja u fudbalu Bosne Hercegovine!?

Ovim putem obavještavamo sportsku javnost da više nećemo tolerisati ispade i nesportska ponašanja prema našem klubu od strane bilo koga pa tako ni od Husrefa Musemića.

Svima je valjda do sada potpuno jasno da je Bijeljina najbolji primjer korektnog i sportskog ponašanja i da ni jedan klub ili pojedinac nije imao ni najmanji problem u Bijeljini,to je najmanje što očekujemo i od drugih”, navodi se u saopštenju Upravnog odbora FK Radnika.