demanti

Iz Slobode negiraju bilo kakav kontakt s “milijarderima iz Kine”

nogomet_sloboda_siroki04333

Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla, kao i Gradska uprava koja čvrsto stoji uz klub, nije kontaktirana od strane biznismena iz Kine

Nakon informacije koja se pojavila u pojedinim medijima da će FK “Sloboda” Tuzla preuzeti milijarderi iz Kine, Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla, na čelu sa predsjednikom Senadom Mujkanovićem koristi priliku da uputi demanti na navode o preuzimanju upravljačkih prava FK “Sloboda” Tuzla.

Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla, kao i Gradska uprava koja čvrsto stoji uz klub, nije kontaktirana od strane biznismena iz Kine ili nekih drugih grupacija na temu o potencijalnoj saradnji ili otkupa upravljačkih prava. A, s obzirom na to da ljudi koji čine upravu kluba i koji su okupljeni oko Slobode, Narodnu Republiku Kinu kao i biznismene koji dolaze iz te države doživljavaju krajnje ozbiljno, smatramo da je ovakom komunikacijom narušena institucija FK “Sloboda” Tuzla.

Medijski napisi koju su se u petak pojavili u pojedinim on-line medijima, predstavljaju još jedan pokušaj narušavanja atmosfere i destabilizacije kluba od strane interesnih grupa koji za cilj imaju narušiti odnose unutar FK “Sloboda” Tuzla koji nakon utakmice 19. kola BHT Premijer lige BiH protiv FK Mladosti, a koja se igra u subotu, odlazi na prvenstvenu pauzu.

Upravni odbor FK “Sloboda” Tuzla još jednom želi istaći da će svaki vid nove saradnje ili promjene u upravljačkoj strukturi obavijestiti javnost putem zvaničnih kanala informisanja FK “Sloboda” Tuzla.