Fudbal

sazvali presicu

Iz Tuzla Cityja najavili žalbu na utakmicu sa Sarajevom i kaznu za Badjija

24/02/2020

Sarajevo je pobijedilo Tuzla City rezultatom 6:2, a tokom susreta predstavnici gostujuće ekipe napustili su stadion "Asim Ferhatović Hase", negodujući na neke sudijske odluke i na isključenje igrača Badara Badjija kod rezultata 1:1

U povodu dešavanja na utakmici Sarajevo – Tuzla City, predstavnici kluba iz Simin Hana danas su na konferenciji za novinare iznijeli svoje stavove, najavivši žalbu na suđenje na spomenutoj utakmici.

Sarajevo je pobijedilo Tuzla City rezultatom 6:2, a tokom susreta predstavnici gostujuće ekipe napustili su stadion “Asim Ferhatović Hase”, negodujući na neke sudijske odluke i na isključenje igrača Badara Badjija kod rezultata 1:1.

– Naše zamjerke nisu usmjerene protiv FK Sarajevo nego smo danas ovdje zbog minorne osobe koja je delegirana da odradi posao kako treba. Ne govorimo protiv Saveza i sudijske organizacije, jer tamo rade časni i pošteni ljudi. Zanimljivo je da je osoba koja je bila delegirana na centru, učinila da neke stvari ne budu kako treba, odnosno da se prelomi na nečiju stranu – rekao je generalni direktor Tuzla Cityja Saša Vugdalić.

Dodao je da će klub podnijeti žalbu na utakmicu, dok će nogometaš Badji biti kažnjen od disciplinske komisije kluba, jer je svojim ponašanjem ostavio ekipu na cjedilu.

– Ono što nas najviše boli jeste da smo u proteklih 20 kola četiri puta drastično oštećeni. Dižemo glas zbog grada Tuzle i čovjeka koji ulaže u ovaj klub, jer ne želimo da trpimo ovo što se događa – istakao je Vugdalić.

Novinarima se obratio i sportski direktor Samir Muratović, koji je rekao da Tuzla City želi na terenu da se takmiči s drugima, a ne da bude žrtva neodgovornih pojedinaca.

– Napravili smo dobar tim, uradili smo super stvari i želimo da se nadmećemo na terenu, a ne da se bavimo nekim drugim stvarima – poručio je Muratović.

Konferenciji za novinare nije prisustvovao predsjednik Tuzla Cityja Azmir Husić, koji je u pojedinim medijima neposredno nakon utakmice bio mnogo konkretniji u svojim osudama pojava i pojedinaca iz nogometa.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.