Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

podrška musemiću

Iz Uprave FK Sarajevo odbili izaći pred navijače, “Horde zla” poručile: Počinje borba!

protest horde zla fk sarajevo

Okupljanje navijača Sarajeva najavljeno je za 17,30 no već u 17 sati veći dio njiih je već bio stigao pred prostorije kluba

Više od 200 navijača Sarajevo u popodnevnim satima okupilo se ispred Uprave kluba sa Koševa u Titovoj ulici u Sarajevu.

Navijači bordo tima stigli su pred prostorije kluba nakon iznenadne smjene Husrefa Musemića, šefa stručnog štaba. Podsjećmo, Musemić je smijenjen nakon poraza u Vječitom derbiju protiv Željezničara (1:3), u trenutku kada FK Sarajevo na tabeli dijeli prvu poziciju sa gradskim rivalom. Navijači su poručili da im smeta način na koji se Uprava obračunala s Musemićem.

Okupljanje navijača Sarajeva najavljeno je za 17,30 no već u 17 sati veći dio njiih je već bio stigao pred prostorije kluba. Primjetili smo među njima i Zeku Turkovića, velikog ljubimca navijača sa Koševa iz igračkih dana, a koji trenutno radi u omladinskom pogonu FK Sarajevo. I Turković je došao dati podršku svom bivšem šefu, a sada kolegi Husrefu Musemiću.

Kako javlja naš reporter s lica mjesta, navijači su prvo poručili da će sačekati još 15 minuta da vide hoće li se iko udostojiti da im se obrati. Nakon što niko od ljudi iz kluba nije izašao da im se obrati i odlučili su se razići uz sljedeću poruku:

“Pozivamo navijače da budu uz ekipu, u utakmici protiv Zvijezde 09 u gostima da pokažu da vole klub”.

“Po ko zna koji put pop****i su se po klubu, grbu, nama navijačima. Od danas kreće borba protiv Uprave”, poručio je jedan od prisutnih vođa navijača Sarajevo. U jednom trenutku navijaču su skandirali “Uprava napolje”, a zaorilo se i “dobićete batine”…

Podsjećamo, nakon što su čuli za okupljanje, iz Uprave FK Sarajevo poručili su sljedeće:

“S obzirom na to da je javni skup navijača zakazan srijedu, 4. decembra u 17.30 sati ispred službenih prostorija FK Sarajevo u ul. Maršala Tita 38/b, rukovodstvo Kluba nije u mogućnosti izlaziti među proteste da se sretne sa navijačima.

Fudbalski klub Sarajevo je spreman i voljan održati otvoreni i susretljivi razgovor putem sastanka sa zvaničnim predstavnicima navijačkih skupina u periodu koji zajednički kompromisno dogovore.

Za ovakvu službenu i mirnu komunikaciju sa navijačima rukovodstvo ima saglasnost predstavnika većinskih vlasnika ulagačkih prava gospodina Nguyena Hoaia Nama”, saopšteno je iz FK Sarajevo.