"neće biti sankcija"

Iz Želje potvrdili dug prema Eriću, Memiću i Šerbi, poručuju da će platiti

grbavica-reprezentacija

U pitanju je cifra od oko 50.000 KM, koju je klub dužan bivšim članovima stručnog štaba Memiću i Šerbi, te nekadašnjem golmanu Eriću koji su pred početak ove sezone napustili Grbavicu

Fudbalski klub Željezničar našao se u problemima uoči nastavka premijerligaške sezone, nakon što je Disciplinske komisije Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine naložila da moraju isplatiti dugovanja prema Almiru Memiću, Bakiru Šerbi i Filipu Eriću ili će u protivnom biti suspendovani, piše Klix.ba.

U pitanju je cifra od oko 50.000 KM, koju je klub dužan bivšim članovima stručnog štaba Memiću i Šerbi, te nekadašnjem golmanu Eriću koji su pred početak ove sezone napustili Grbavicu.

Iz FK Željezničar su potvrdili da dug postoji, ali da još uvijek nisu dobili nikakvu zvaničnu odluku Disciplinske komsije NS BiH.

“Naravno, upoznati smo sa dugom, još čekamo zvanično dostavljanje Odluke Disciplinske komisije, a u predviđenom roku ćemo regulisati plaćanje duga i nikakve sankcije po naš Klub neće i ne smiju se desiti”, kazali su iz Željezničara.

Željezničar nakon četiri odigrana kola zauzima deveto mjesto na tabeli sa četiri boda, a u narednom kolu Plavi će na Grbavici u ponedjeljak ugostiti Rudar iz Prijedora.