Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Želje traže da Savez poveća broj stranaca u ekipi

mirsad siljak zeljo1

Kao što je bilo i očekivano ograničen broj stranaca na četiri mogao bi predstavljati “problem” za klubova iz Premijer lige BiH.

Nakon održanog žrijeba parova za novu sezonu iz FK Željezničar su preko direktora Mirsada Šiljka pitali da li postoji mogućnost da se novo pravilo promjeni, odnosno da se ta odluka razmotri ili da se nađe prelazno rješenje.

“Na posljednjem sastanku Izvršnog odbora donijeli smo tu odluku, pa se pojavio problem kod mnogih klubova. U narednom periodu ćemo imati novi sastanak, vidjet ćemo da li imamo mogućnosti. Za sada odluka ostaje takva kakva jeste”, odgovorio je Šiljku potpredsjednik NFSBiH, Milorad Sofrenić.

Fudbaleri sarajevskog Željezničara u prvom pretkolu UEFA Evropske lige igrat će protiv crnogorske Zete, a prvi meč na rasporedu je 29. juna na Grbavici od 20.45 sati.

Trener Slavko Petrović odabrao je tim za ovaj susret. U sjedište Evropske fudbalske federacije (UEFA) sa Grbavice je dostavljen spisak od 24 fudbalera na koje će računati stručni štab.

To su Vedran Kjosevski, Adnan Bobić, Irfan Fejzić, Jovan Blagojević, Jadranko Bogičević, Ivan Crnov, Tarik Džindo, Danijel Graovac, Dino Hasanović, Aldin Hrvanović, Ivan Lendrić, Darko Marković, Stevo Nikolić, Kemal Osmanković, Uglješa Radinović, Anel Šabanadžović, Aldin Šehić, Srđan Stanić, Siniša Stevanović, Dženan Zajmović, Goran Zakarić, Zajko Zeba, Asim Zec i Denis Žerić.

Na spisku nema Sinana Ramovića, koji je proteklog vikenda potpisao ugovor sa Plavima.