Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Iz Željezničara se oglasili povodom farbanja lopti i odgođenog derbija

lopte grbavica

Derbi Željezničara i Sarajeva igrat će se u ponedjeljak od 13 sati, a tim sa Grbavice izdali su saopćenje za javnost o u vezi odgođene derbi utakmice 16. kola BHT Premijer lige BiH.

“FK Željezničar će učiniti sve da se osiguraju uslovi za odigravanje utakmice protiv FK Sarajevo u terminu od 13 sati u ponedjeljak 27. novembra 2017. godine kako i stoji u propozicijama N/FSBiH.

Obavještavamo navijače i jednog i drugog tima, da će iskorištene ulaznice važiti za sutrašnju utakmicu. Kapije stadiona se otvaraju u 12 sati, a ukoliko bude drugih informacija FK Željezničar će blagovremeno obavijestiti javnost – saopćeno je iz FK Željezničar, objasnivši zašto su lopte farbane u crveno i čija ideja je to bila:

“S obzirom na to da se postavlja pitanje postojanja lopti za igranje u snježnim uslovima, želimo napomenuti da se takmičenje može igrati samo službenim loptama N/FSBiH koje su dostavljene na početku sezone. Prema nalogu službenih lica izvršeno je bojenje postojećih lopti u crvenu boju.

Pored navedenog FK Željezničar je u toku pripreme utakmice učinio sve što je bilo naloženo, tako je teren po uputi službenih lica prvo markiran bijelom bojom, a nakon toga i crvenom bojom. Međutim, zbog intenziteta snježnih padavina, teren nije bilo moguće očistiti”, stoji u saoštenju Željezničara.