Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

Iz Zrinjskog žestoko kritikovali medije: Frapantna razina neprofesionalnosti!

Foto: Mario Obrdalj/FENA

„HŠK Zrinjski okreće se utakmici polufinala Kupa u srijedu protiv FK Sloga uz još jedan poziv svim dionicima našeg klupskog nogometa na razum i mir“, stoji na kraju objave

Nakon jučerašnjeg susreta Zrinjskog i Veleža i incidenta koji je uslijedio po završetku utakmice saopćenjem za javnost oglasio se HŠK Zrinjski u kojem je mostarski klub uputio kritike na račun neimenovanih medija.

„U danima uoči jučerašnje utakmice tog pozivanja na razum i mir itekako je nedostajalo, pogotovo od strane neodgovornih medija koji su, iako su se povišene tenzije jasno mogle osjetiti, pokazali frapantnu razinu neprofesionalnosti. Naime, umjesto da su jasno osuđivali svaki oblik nasilja, što je normalno u cijelom civiliziranom svijetu, oni su isto to nasilje zapravo izravno i neizravno poticali“, napisao je Zrinjski u svojoj objavi.

Neistinito pisanje

„Manjku profesionalizma svjedočimo i danas kada se opet potpuno neodgovorno i neistinito piše o jučerašnjim događajima. Smatramo vrlo manipulativnim i opasnim objaviti da su ‘navijači nakon posljednjeg sudačkog zvižduka preskočili ogradu i krenuli prema službenim prostorijama kluba’, jer se tako u zabludu dovodi javnost koja može pogrešno zaključiti kako su navijači utrčali u teren s ciljem da napadnu igrače gostujuće ekipe, a što definitivno ne odgovara istini“, poručili su iz Zrinjskog.

Dodaje se kako su deplasirani napisi o mogućem oduzimanju bodova Zrinjskom zbog jučerašnjih izgreda.

„HŠK Zrinjski okreće se utakmici polufinala Kupa u srijedu protiv FK Sloga uz još jedan poziv svim dionicima našeg klupskog nogometa na razum i mir“, stoji na kraju objave.

Podsjećamo, prema navodima MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), po završetku utakmice Zrinjski – Velež došlo je do narušavanja javnog red i mira, a situacija je stavljena pod kontrolu nakon intervencije policije. Epilog sukoba navijača Zrinjskog i policije je 16 oštećenih službenih vozila.

O događajima nakon utakmice oglasila i zaštitarska firma Delta Security, čiji su djelatnici osiguravali utakmicu.

U njihovoj objavi navodi se da je do incidenta došlo zbog neodgovornog i neprimjerenog ponašanja jednog zaštitara protiv kojega je pokrenut disciplinski postupak.