Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Fudbal

Izbacio igrača s treninga, on se vratio s drugovima da ga bije

20/08/2018

Fudbaler užičke Slobode Nemanja Knežević, sa grupom svojih prijatelja u nedelju ujutro je napravio nezamapćeni incident pošto je, kako je saopštila uprava kluba, fizički pokušao da se obračuna sa trenerom Milanom Bosancem.

Sukob, za koji čelnici užičkog prvoligaša kažu ga je mogao imati nesagledive posljedice, spriječila je policija, koja je intervenisala u klupskim prostorijama i sportski direktor Slobode Božidar Opačić.

Ni Knežević ni Bosanac od jučer vise nisu članovi Slobode – sa fudbalerom je odmah raskinuta saradnja, dok je trener, zbog straha za svoju bezbjednost, podnio ostavku i odmah otišao iz Užica.

Uvertira scena kakve se ne pamte u 93 godine dugoj istoriji Slobode odigrala se u petak uvečer na treningu pred subotnju utakmicu protiv Novog Pazara. Kneževića, koji je ljetos u Slobodu prešao iz redova lokalnog Jedinstva, Bosanac je udaljio sa treninga zbog pogibeljnog starta nad saigračem. To mu, pričaju u Slobodi, nije bio prvi grub duel na trenizima. Nedavno je uoči jedne prijateljske utakmice na zagrijavanju povrijedio saigrača. Zbog takvog ponašanja mu je trener zakazao razgovor za ponedeljak.

Knežević nije bio u protokolu utakmice protiv Novog Pazara, ali je u nedjelju ujutro došao na trening oporavka. Šef mu nije dozvolio da sa ekipom izađe na teren.

– Kivan zbog svega, u sportskoj opremi je otišao sa stadiona – rekli su nezvanično u klubu.

Nedugo zatim se vratio, ali sa trojicom svojih prijatelja. Trening je još trajao, a Milan Bosanac se nalazio u svojoj kancelariji i radio analizu utakmice.

– Upali su bahato u prostorije kluba i raspitivali se gdje je Bosanac. Čuvši da ga traže, i shvativši o čemu se radi, trener se zaključao u kancelariji. Momci koji su bili sa Kneževićem su govorili da žele da vide Bosanca i pitaju “zašto njihov drug ne igra”. Niko nije smio da im kaže gdje je trener, a oni nisu htjeli da se udalje. Bilo je prilično napeto, situacija je počela da izmiče kontroli, a ljudi iz kluba koji su se tu zatekli pokušavali su da smire mladiće kupujući vrijeme dok ne stigne policija, koju je neko u međuvremenu pozvao. Ubrzo je na stadion stigla interventna jedinica policije – priča sagovornik Blica.

Predsjednik FK Sloboda Branko Bešević kaže za “Blic” da mu je prenijeto da su fudbaler i njegovi prijatelji i javno prijetili Bosancu.

Obaviješten o onome što se događa na stadion je odmah došao i finansijer i sportski direktor Slobode Božidar Opačić, a nadugo zatim Uprava je donijela odluku da se sa Kneževićem raskine saradnja.

Trener Milan Bosanac, uplašen za svoju bezbjednost odmah je rekao da pondosi ostavku, jer ne želi da radi u ovakvim uslovima, uzeo svoje stvari i krenuo za Beograd.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.